Annons:

RÅSBACKENS PADELHALL STOPPAS: ”SAGT NEJ PÅ FELAKTIGA GRUNDER”

Simon Råsbacken padelhallsbygge i Hultsfred stoppas av miljö- och byggnadsnämnden. Foto: Simon Råsbacken/Skiss tilll miljö- och byggnadsförvaltningen

RÅSBACKENS PADELHALL STOPPAS: ”SAGT NEJ PÅ FELAKTIGA GRUNDER”

Miljö- och byggnadsnämnden säger nej till Simon Råsbackens planerade padelhall på Hultsfredhus-området.
– Jag känner en stor besvikelse. De har sagt nej på felaktiga grunder, säger Simon Råsbacken.

Annons:

Den tidigare handbollsspelaren i Hultsfreds HF, Simon Råsbacken, har planerat för att göra om en industrilokal på Hultsfredhus-området till padelhall med tre banor, loungedel med pergola och gemensamhetsytor. 

Nu har miljö- och byggnadsnämnden satt stopp för den planerade padelhallen. 

– Jag vet inte vad man ska säga. Jag känner en stor besvikelse. Jag har planerat för det in i minsta detalj. I och med att de sköt på beslutet så har man varit tvungen att förbereda allting. Allt var egentligen färdigt för att trycka på gröna knappen och köra igång och öppna upp i slutet av mars/början av april. Jag tycker att de har sagt nej på felaktiga grunder, säger Simon Råsbacken. 

"Står inte öppen för allmänheten"

Miljö- och byggnadsnämnden gjorde ett platsbesök i början av januari och sa nej till satsningen på grund av att det är en gammal detaljplan som säger storindustri. 

– De säger att jag inte har beskrivit den tillfälliga karaktären på varför det är ett tillfälligt bygglov som jag har sökt och att padelhallen ska i ett trafikfarligt område. De diskuterade också att de inte vill ha upp ungdomar på området och är rädda för att det ska bli en ungdomsgård. Då har de inte kollat i min ansökan ordentligt och vet hur padel fungerar. 
Jag tror inte att det är många ungdomar som skulle åka till hallen och betala 370 kronor för att komma in i hallen och sitta och hänga i en timme. Man kommer inte in i lokalen om man inte har kod. Hallen står inte öppen för allmänheten, säger han. 

Hur ser du på att miljö- och byggnadsnämnden stoppar dina planer?

– De stoppar en företagare som vill satsa på vad Hultsfred vill ha just nu. Det står klart och tydligt att mitt mål är att ha lokalen tills att jag kan finansiera och bygga en egen hall. Padel börjar bli en riktigt stor sport i Sverige och jag vill få ungdomar att hitta sporten. Min tanke är att ungdomarna ska kunna spela billigare. Anledningen till att jag skulle vilja placera ett pingisbord i hallen är för att barn och unga ska följa med och ha något att göra när föräldrarna spelar padel. Det finns ingen tanke att barn och unga bara ska åka dit och hänga, säger han. 

Beslutet övrklagas

Han kommer överklaga beslutet som han inte alls är nöjd med. 

– Jag tycker att beslutet har tagits på lösa grunder och inte på den ansökan som jag har gjort. Nämnden trycker på att felet är det stora industriområdet, något som det inte är i verkligheten. Jag har försökt beskriva att området inte ser ut så som det gjorde förr. Det enda som finns är en transportåker med lastbilar som finns mitt på området. 90 procent av min verksamhet sträcker sig efter klockan 16 och på helgerna, då är det ingen verksamhet där inne. De har inte grund för sitt beslut och jag tycker inte att det har behandlats rätt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt