Annons:

Snart börjar ny ambulansstation byggas i Virserum

Den nya ambulansstationen i Virserum ska stå klar under första kvartalet 2022. Foto: Ossian Mathiasson

Snart börjar ny ambulansstation byggas i Virserum

En ny ambulansstation ska byggas vid den norra infarten till Virserum. Bygglovet är beviljat och byggnationen drar igång inom kort. 

Annons:

I somras fattade regionstyrelsen beslut om att det blir en helt ny ambulansstation i Virserum för knappt 16 miljoner kronor inklusive verksamhetsutrustning och köpeskilling för en ny fastighet. 

Region Kalmar län ska uppföra en ambulansstation på cirka 280 kvadratmeter som ska ha utrymmen för personal- och jourrum i ett plan. En del av byggnaden ska uppföras i två plan och nyttjas som ambulanshall, förråd och teknikutrymmen. 

Bygglov är beviljat

Miljö- och byggnadsnämnden i Hultsfreds kommun beviljade nyligen bygglov för den nya ambulansstationen och Mats Arvidsson, byggprojektledare på Region Kalmar län, berättar att byggnationen ska komma igång inom en snar framtid. 

– Vi har fått bygglov och har ett tekniskt samråd/startmöte med Hultsfreds kommun den 16 februari. Nu har vi mycket vinter men ganska snabbt efter den 16 februari kommer vi börja etablera och bygga stationen, säger Mats Arvidsson. 

Hur ser tidsplanen ut?

– Det sker givetvis i olika omgångar men vi har ungefär tolv månaders byggtid så ambulansstationen kommer vara klar för inflyttning under första kvartalet 2022. Jag var med i projektet vad gäller ambulansstationen i Ålem så vi har mycket erfarenheter därifrån.

Lokalt företag vann upphandlingen

Det lokala företaget Hultsfreds Bygg & Anläggning har vunnit upphandlingen och totalentreprenör.

– Det är ett bra entreprenörsgäng som kommer lösa detta projekt. Entreprenören blev upphandlad i höstas så vi har haft en gemensam projektering. Vi beskriver vilka funktioner och tekniska ramar vi ska ha i bygganden. De projekterar fram bygghandlingarna och det känns bra att det är erfarna byggare. Om man bortser från väder och vind så ser jag inga konstigheter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt