Annons:

GICK TILL JOBBET MED CORONA – KOMMUNEN GÖR POLISANMÄLAN

En vikarie inom omsorgen gick till jobbet med corona. Foto: MostPhotos

GICK TILL JOBBET MED CORONA – KOMMUNEN GÖR POLISANMÄLAN

En vikarie inom omsorgen i Västerviks kommun gick till jobbet med positivt provsvar från covid-19-test. Nu har kommunens polisanmält vikarien.
– Det är en oerhört allvarlig incident, säger socialchefen Jörgen Olsson.

Annons:

En vikarie inom omsorgen för funktionsnedsatta i Västerviks kommun har gått till sin arbetsplats trots positivt provsvar och därmed utsatt både omsorgstagare och medarbetare för stor fara. 

– Det är en oerhört allvarlig incident. Det kan inte råda några tvivel om hur vi hanterar corona nu när vi är så långt inne i pandemin. Som jag ser det har personen medvetet utsatt medarbetare och omsorgstagare för allvarlig fara för liv och hälsa säger Jörgen Olsson, som är chef för socialförvaltningen i ett pressmeddelande.

Händelsen inträffade mellan 24 och 26 februari på ett gruppboende i norra kommundelen. Personen hade fått positivt provsvar den 25 februari, men gick trots det till jobbet dagen efter. Regionens smittskydd kontaktade verksamheten för smittspridning och då uppdagades händelsen. 

– Vi har rapporterat händelsen till arbetsmiljöverket och jag har även polisanmält personen som också förstås är bortplockad från verksamheten säger Jörgen Olsson. 

Alla omsorgstagare på gruppboendet, utom en person, hade fått båda vaccinsprutorna vid tillfället.

"Personalen har provtagits och man har på den aktuella arbetsplatsen på ett föredömligt sätt vidtagit alla nödvändiga åtgärder som man gör vid smitta", skriver kommunen i pressmeddelandet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt