Annons:

Tre nya utbildningar startar i Hultsfred till hösten

En utbildning för lastbilschaufförer startar på Hultsfred Lärcenter till hösten. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Tre nya utbildningar startar i Hultsfred till hösten

Hultsfred Lärcenter drar igång tre helt nya utbildningar för vuxna till hösten 2021. 

Annons:

Det är utbildningar som riktar sig till folk som vill jobba som lastbilschaufför, lokalvårdare eller med industriteknik. 

– Alla tre är yrken som efterfrågas på arbetsmarknaden och utbildningarna är framtagna i samarbete med lokala och regionala arbetsgivare. Utbildningarna genomförs bland annat av SYAB och Additivt Teknikcenter, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars. 

Utbildningen i lastbilschaufför

Vad gäller lastbilschaufförsutbildningen kommer SYAB vara utbildare och det finns 12-14 platser beroende på hur stort söktrycket är. Utbildningen är ettårig och startar till hösten. 

– Här verkar det vara ett stort intresse så branschen kommer få fler utbildade lastbilschaufförer som de kan anställa. Vi arbetar med olika yrkes- och branschråd där vi lyssnar in hur behovet ser ut. Branschen behöver fler lastbilschaufförer så behovet är väldigt stort, säger Martin Snickars. 

Det blir ingen bussförarutbildning på Hultsfred Lärcenter. 

– När vi har pratat med företrädare inom bussbranschen så har de inga rekryteringsbehov för stunden till följd av coronaviruset. De är inte i behov av personal, säger Snickars. 

Utbildningar släpps inom kort 

Lokalvårdare och industritekniker är två andra utbildningar som Hultsfred Lärcenter kommer släppa inom kort. 

– Utbildningen till lokalvårdare är en kortare utbildning på 20 veckor, ungefär ett halvår. Det finns 12–15 platser. Det finns ett behov från branschen med att få utbildade lokalvårdare. Man behöver få med sig en del kompetens som kräver en utbildning. Nu kan vi ge kompetens till de som ska anställas så de blir anställningsbara, säger Snickars och fortsätter. 

– Industriteknik med inriktning mot automation är en ny utbildning som vi släpper snart. Det efterfrågas av branschen och utbildningen startar i höst. Har man gått en utbildning så är man förmodligen väldigt attraktiv. Vi ser att våra företag i kommunen efterfrågar arbetskraft som har en utbildning med sig. Det känns väldigt bra. 

Undersköterskeutbildningen är populär och fortsätter. 

– Den är full i alla årgångar så det finns mellan 12 och 15 platser till hösten. Den kommer vi jobba vidare med, vi har två intag per år. Behovet är stort från branschen om att utbilda undersköterskor som efterfrågas. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt