Annons:

DEFINITIVT AVSLAG FÖR PADELHALLEN:

Simon Råsbackens dröm om en padelhall på Hultsfredshus-området blir inte verklighet. Länsstyrelsen har gett avslag på hans överklagande. Foto: MostPhotos

DEFINITIVT AVSLAG FÖR PADELHALLEN: "DE HAR SATT SIG I ETT DÅLIGT LÄGE"

Simon Råsbackens planerade padelsatsning på Hultsfredhus-området blir inte av. Länsstyrelsen har avslagit hans överklagande. 
– Nu har kommunen satt sig i ett dåligt läge. De kommer inte kunna få in någonting på området, jag vet inte hur de tänker, säger Simon Råsbacken. 

Annons:

Dagens Hultsfred har tidigare rapporterat om att miljö- och byggnadsnämndens avslag nej till Simon Råsbackens planer på att göra om en industrilokal på Hultsfredhus-området till padelhall med tre banor, loungdedel med pergola och gemensamhetsytor. 

En mycket besviken Simon Råsbacken överklagade beslutet till Länsstyrelsen. Nu har det slutgiltiga beslutet kommit – Länsstyrelsen avslår Hultsfredsprofilens överklagan. 

– Jättetråkigt. Jag hade sett fram emot att starta upp en padelverksamhet och tyckte att området var perfekt när man ska göra om området utanför. Kommer det till Länsstyrelsen så kollar de egentligen bara på hur detaljplanen ser ut och de vet inte hur det ser ut i verkligheten, säger Simon Råsbacken till Dagens Hultsfred. 

"Väldigt felaktigt"

Miljö- och byggnadsnämnden och Länsstyrelsen har samma åsikter i ärendet då åtgärden inte bedöms avse en tillfällig användning av byggnaden eller marken. Båda instanserna hävdar att padelhallen inte är lämpligt lokaliserad med hänsyn till stadsplanens ändamålsbestämmelse och den risk det kan innebära för verksamhetens besökare eftersom området innefattar tung trafik. 

– Det var ett hyfsat väntat beslut från Länsstyrelsen i och med att miljö- och byggnadsnämnden tog de beslut som de gjorde, att det var för detaljplanens skull och trafikläget. Jag själv tycker att det är väldigt felaktigt. Att hela Hultsfredhus-området är en lastzon köper jag inte, säger han och fortsätter: 

– Nu har kommunen satt sig i ett dåligt läge för de kommer inte kunna få in någonting på området. Jag vet inte hur de tänker då. Allt står tomt inne på området. Det är tråkigt men det är deras problem.

Råsbacken tittar vidare

Ärendet är avslutat och Råsbacken får gå vidare. 

– Jag kommer inte in om de inte har en ny detaljplan. De får stå där med en tom lokal. 

Det är klart att Råsbacken känner sig nedslagen för stunden men han tänker inte ge upp sin dröm om en padelhall med annan placering. 

– Vi tittar vidare på andra möjligheter och ser hur vi skulle kunna lösa det på ett annat sätt. Vi kollar över vad som finns. Det är mer tungrott eftersom man får börja om. Man får inte ge upp. Det hade varit ett guldläge att kunna starta upp en sådan verksamhet som man kan utveckla i framtiden.

"Insett var det kan innebära"

Padel blev ett hett diskussionsämne på fullmäktiges senaste sammanträde. Många politiker engagerade sig i den livliga och hårda debatten. Klicka här för att läsa hela debatten. 

– De flesta ledamöterna har nog insett vad det här beslutet kan innebära. Nu har vi ett länsstyrelsebeslut på att det inte får vara något annat än storindustri på området. Om man ser till att man ska ha in folk på området och söka bygglov så går det inte. 

– Den enda lösningen är att man gör om hela detaljplanen. Jag tycker att det är lite trångsynt. Det hade öppnat upp en möjlighet nu när man kan åka in från andra hållet inom ett år och inte behöver köra genom området. Nämnden fick det att framstå som att kommunen har så mycket att förlora på det, men det har de inte alls. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt