Annons:

Polisstationen i Hultsfred kan komma att stängas

Polisstationen i Hultsfred kan komma att stängas. Foto: Ossian Mathiasson

Polisstationen i Hultsfred kan komma att stängas

Polisstationen i Hultsfred kan komma att stängas, rapporterar Vimmerby Tidning. Om planerna blir verklighet kan det kompenseras med ökade öppettider i Vimmerby. 

Annons:

Enligt lokalpolisområdeschef Anders Pleijel har planerna funnits länge, men blivit mer verkliga när stationspolisen Rolf Leander gick i pension.

– Även om Leander varit kvar hade vi på sikt inte kunnat ha polisstationen kvar, säger han till Vimmerby Tidning. 

Stationen är öppen tisdag till fredag och en utredande polis skickas från Vimmerby eller Oskarshamn. Stängs stationen i Hultsfred kan det leda till utökade öppettider i Vimmerby.

– Jag är inte sugen på att låsa en polis i inre tjänst i Hultsfred, utan jag vill istället ha dem ute på gator och torg för att stävja brottsligheten. Tanken är då att Hultsfred blir ett så kallat poliskontor, som poliserna utgår ifrån och arresten blir kvar. Däremot försvinner nog receptionen. Det kräver en hel del med att vara på plats och i längden är det inte hållbart att skicka poliser dit, som nu från Vimmerby eller Oskarshamn, säger Pleijel till Vimmerby Tidning.

Dock ska inte den polisiära närvaron minska. I november kommer fyra nya poliser och tanken är placera några av dem i Hultsfred och Vimmerby.

Blir det här verklighet skulle Hultsfreds- och Vimmerbybor få åka till Oskarshamn respektive Västervik för att ansöka om pass. Planerna lär inte bli aktuella före årsskiftet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt