Annons:

Efter mötet – så många besökare kan ALV ha 1 juni

Redan under torsdagen kan ALV släppa biljetter för daggäster. Foto: Simon Henriksson

Efter mötet – så många besökare kan ALV ha 1 juni

Astrid Lindgrens Värld öppnar parken den 28 maj och kommer ha teater från 1 juni. Efter ett möte med Folkhälsomyndigheten står det nu klart hur många besökare parken kan ha från det datumet. 

Annons:

Astrid Lindgrens Världs vd Joacim Johansson ville avvakta kommentarer tills dess att mötet hållits. Nu har det genomförts och hur ALV kommer ha öppet från 1 juni är klarlagt.

– Det var mer en avstämning, men står klart att vi kommer få möjlighet att öppna 1 juni med teatrar. Det blir lekparksöppet från 28 maj och sedan teater från 1 juni. Vi kommer börja på en nivå för att känna oss fram hur många vi kan ta emot, säger Joacim Johansson.

Grundregeln kommer vara att en person ska kunna ha 20 kvadratmeter till sitt förfogande.

– 1:20-regeln är det vi kommer gå efter och vi kommer ta in så många vi tror är lämpligt för ett bra flöde på publikgradänger. Gissningsvis är det någonstans mellan 4 000 och 5 000 besökare. Det tror vi är görligt. Det kan vara möjligt med 6 000, men vi tror inte det inledningsvis. Vi kommer börja på en lägre nivå och successivt jobba oss uppåt.

Släpper biljetter

Astrid Lindgrens Värld gick nästan 100 miljoner back under katastrofåret 2020. Joacim Johansson har gott hopp om att det här året blir något helt annat.

– Vi har möjlighet att inte behöva gå minus. Förra året blev det ett gigantiskt minus, men kan vi hantera de här nivåerna behöver det inte bli så mycket minus. Det finns också förhoppningar om ett nytt läge i juli och ett av scenarierna är att vissa restriktioner kan lyftas bort då. Vi hoppas och tror på det. Den fysiska distanseringen ska bibehållas, men 1:20-regeln kan vara en restriktion som lyfts bort. Som läget är nu känns det utifrån förutsättningarna bra och tryggt. Vi är väl förberedda och det är jätteglädjande att efterfrågan finns där också. Vi hör från våra kollegor i Vimmerby att folk vill komma hit.

Redan under torsdagen kan ALV komma att släppa biljetter till daggäster.

– Tidigare har vi haft att man bokat biljett och boende kombinerat, men planen är att redan i morgon släppa dessa biljetter. Det är väldigt välkommet både för oss och även för boendealäggningarna. Vi hoppas att systemet inte ska krascha, utan att vi har kapacitet för att klara av det här under morgondagen. 

Finns det något som kan hindra en öppning?

– Inte som vi ser det. Folkhälsomyndigheten är tydliga med att det är 1 juni som gäller.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt