Annons:

GLÄDJEBESKED FÖR ALV – SÅ KAN DET SE UT FRÅN MITTEN AV JULI

Joacim Johansson har all anledning att le efter dagens besked. Foto: Simon Henriksson

GLÄDJEBESKED FÖR ALV – SÅ KAN DET SE UT FRÅN MITTEN AV JULI

Från och med mitten av juli ska många stora lättnader genomföras. Mycket pekar nu mot en bra sommar för Astrid Lindgrens Värld.
– Det är verkligen jätteglädjande, säger parkens vd Joacim Johansson.

Annons:

Under en presskonferens på torsdagen presenterade regeringen och Folkhälsomyndigheten en plan för ett återöppnande av Sverige i fem steg. 

Steg 1 träder som tidigare uppgetts i kraft 1 juni. Steg 2 och 3 är planerat till 1 juli respektive mitten av juli. Från mitten av juli lyfts många av de restriktioner som påverkar Astrid Lindgrens Värld bort.

– Mycket förenklat så sker det stora förändringar då som påverkar oss. Sedan handlar det fortfarande om att säkerställa att det inte uppstår trängsel, säger ALV:s vd Joacim Johansson. 

Hur nära normalt kommer det vara från mitten av juli?

– Nästintill nomalt. Det är klart att de här superdagarna, om man tänker på 12 000 besökare, är inte rimliga. Men mer eller mindre så är det så nära normalt man kan komma. Prognoserna är mycket bättre än våra scenarier varit för oss själva. 

Är du överraskad över beskeden?

– Det är lite bättre än jag trodde. Branschorganisationen hade nyligen möte med Folkhälsomyndigheten och då framkom det att fanns möjlighet till en ny nivå i början av juli. Jag tror att de har god koll på hur det kan se ut i juli och det är betydligt mer positivt än jag trott. Det är jätteglädjande. 

Kan ha 6 550 besökare

Redan från 1 juni kan ALV öppna parken på allvar med teatrar igång. Under juni skulle Astrid Lindgrens Värld kunna ta in drygt 6 550 personer utifrån regeln om en besökare på 20 kvadratmeter på publik yta. 

– Vi kommer inte börja där och det är inte säkert att vi kommer dit. Det viktigaste för oss är att sköta den fysiska distanseringen. 

Men det skulle kunna vara 6 550 personer samtidigt i parken?

– Det skulle kunna vara det om vi tycker att vi kan hantera det här. Men vi måste först se om vi kan hantera det här och det tror jag att vi kan. 

"Jätteglädjande"

Från mitten av juli försvinner kvadratmeterbegränsningen, enligt regeringens plan för Sveriges återöppnande. 

– Det här är verkligen ett jätteglädjande besked för oss, för Vimmerby och för hela vårt land. Vår bransch hade inte orkat med en sommar till som den förra. Många företag hade försvunnit då. 

ALV öppnar med lekparksöppet i morgon, men teatrarna är igång från och med tisdag.

– Det ska bli jättekul. Vi är verkligen taggade och då är det fullt pådrag med teatrar och hela den biten. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt