Annons:

Flera Målillabor tog studenten: ”Räcker väl med att säga magiskt”

Erica Lord, EE18, Melvin Hermansson Kling, EE18, Knut Gunnarsson, EE18, Dennis Adolfsson, LÄ18, Leo Isomettä Stolt, LÄ18, och Simon Norling, EE18, har tagit studenten efter tre år på gymnasiet i Hultsfred.

Flera Målillabor tog studenten: ”Räcker väl med att säga magiskt”

Studentdagens första utspring i Hultsfred bestod av flera ungdomar från Målilla. Knut Gunnarsson njöt i fulla drag efter att ha lämnat skollivet bakom sig. 
– Det räcker väl med att säga magiskt, säger han. 

Annons:

Trots att allt fler invånare i Kalmar län vaccineras och att det blir varmare så rekommenderades ett småskaligt studentfirande för andra året i följd. 

Utspringet delades upp på två platser på skolområdet under några timmar på fredagseftermiddagen. Två anhöriga per student släpptes in på de avspärrade områdena under förutsättning att de hade möjlighet att visa upp en förtryckt biljett. 

Lärlingsprogrammet, industriprogrammet och el- och energiprogrammet var först med att kliva upp på A-husets scen och fyra av flera effektfulla konfettikanoner till de anhörigas jubel. 

"Så jäkla skönt"

Majoriteten av studenterna från LÄ18 och EE18 bor i Målilla och fick fira det glädjefyllda utspringet tillsammans. Knut Gunnarsson, Melvin Hermansson Kling, Erica Lord och Simon Norling har studerat på elprogrammet och Dennis Adolfsson och Leo Ismomettä Stolt var de enda eleverna på lärlingsprogrammet. 

– Trots pandemin har det varit tre jätteroliga gymnasieår på ekonomiprogrammet då vi har lyckats få det roligt. Jag har sommarjobb och ska därefter söka lärlingstid på någon elfirma, säger Erica Lord. 

Klasskamraten Knut Gunnarsson uppvaktades av pappa Patrik och mamma Fredrika efter utspringet.  

– Det är klart att det har varit speciellt att studera under pandemin, men det har gått fort och varit roligt. Elprogrammet har varit väldigt bra och flexibelt med tanke på praktiken. Det vi ska göra har vi fått göra även om det har varit mycket hemmastudier. Nu ska jag fira hemma i Målilla med familj, släkt och vänner, säger Knut Gunnarsson.

Lärlingen Dennis Adolfsson var som många andra glad över att lämna skollivet bakom sig. 

– Det ska bli så jäkla skönt att få börja jobba och tjäna pengar för det man gör. Jag börjar jobba på Byggservice i Målilla på måndag. Vi har haft praktik varje vecka så vi har inte varit så mycket i skolan, säger Dennis Adolfsson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt