Annons:

På turné med föreställning om kris och vägen tillbaka

Byteatern har varit på besök i både Vimmerby och Hultsfred. Foto: Peder Nabo/Pressbild

På turné med föreställning om kris och vägen tillbaka

Byteatern är ute på turné med föreställningen ”Våga vara!” i Kalmar län. Under veckan har de besökt både Vimmerby och Hultsfred.

Annons:

Har du någon gång blivit lämnad och då upplevt känslan av hopplöshet och mörker?

Då skulle du ha passat på att besöka Kulturskolan i Vimmerby i tisdags och Valhall i Hultsfred tidigare i kväll.

Byteatern i Kalmar är nämligen ute på en länsturné under hösten med produktionen Våga vara (velig, vilsen och vettskrämd) om Vera som har gått igenom en skilsmässa och hamnar i en kris i livet.

Teaterkonserten innehåller en sjungande skådespelerska och en slagverkare och de bjuder på en konsert med både humor och allvar och det är allt från Shakespeare till Kristina Lugn.  

"Publiken ska känna igen sig"

Tillsammans med regissören Helena Röhr har skådespelerskan Sara Glaser, som spelar Vera, satt ihop ett urval av poesi, dramatik och musik till en tät väv som bildar huvudkaraktärens resa genom en livskris och att hitta tillbaka till sig själv och lusten inför livet.

”Hon speglar sig i den kris som Hamlet går igenom, och genom hans monolog Att vara eller inte vara, tar hon sig fram till olika stationer på sin väg”, skriver Byteatern på sin hemsida om föreställningen.

Klassiska och moderna monologer varvades med nya tappningar av kända låtar som till exempel Princes Nothing Compares 2U och U2:s Sunday, Bloody Sunday.

– Förhoppningen är att publiken ska känna igen sig i alla stämningar ett kaotiskt tillstånd som skilsmässa eller någon annan kris kan medföra. Inga svar finns, ingen förutbestämd båge, bara tillstånd att stå ut med och gå igenom, säger Mia Carlsson, en av Byteaterns två teaterchefer. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt