Annons:

Bibliotekarien. På bild skådespelarna Anna-Maria Käll, Saskia Husberg, Bengt Dahlberg och Björn Johansson Boklund. Foto: Lina Alriksson/Pressbild Regionteatern Blekinge-Kronoberg

"Bibliotekarien" i Valhall – skratt och hungerstrejk

Riksteatern Hultsfred stod under onsdagskvällen värd för en komedi av Regionteatern Blekinge-Kronoberg om ett nedläggningshotat bibliotek som får oväntade besök.

Annons:

Det var ett glesfyllt Valhall som välkomnade Regionteatern Blekinge-Kronoberg och komedin ”Bibliotekarien” under onsdagskvällen i Hultsfred. Trots det stod skådespelarna Anna-Maria Käll, Saskia Husberg, Bengt Dahlberg och Björn Johansson Broklund för en händelserik tillställning som rev ner skratt.

Hungerstrejkande föräldrar sätter stopp

I ett filialbibliotek jobbar Maggan som ofta får besök av sin ivrigt nyfikna kompis Tina. Tina vill mest sitta och surfa på Maggans dator om dagarna och ”sitta någonstans där man inte behöver köpa något”, som hon själv uttrycker det.

Vad de inte vet är att kommunen i dag fattat beslut om att stänga ner biblioteket och en pressad och nervös handläggare från kommunen är på väg. Samtidigt är en författare som tagit fel på datumet också på ingång och snart träffas de alla på biblioteket i en situation som minst sagt blir rörig.

Den knappt två timmar långa föreställningen avslutas med att hungerstrejkande föräldrar lyckas sätta stopp för nedstängningen av biblioteket till Maggans, Tinas, Jans (författaren) och även Jespers (handläggaren) förtjusning.

Annons:

Haris Dreco

redaktion@dagenshultsfred.se

Praktikant

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt