Annons:

Pagan Picnic släpper sin andra EP: ”Spelar det som vi tycker är gött”

Pagan Picnic har släppt sin andra EP-skiva. Foto: Privat

Pagan Picnic släpper sin andra EP: ”Spelar det som vi tycker är gött”

Medlemmarna i Pagan Picnic har en stor förkärlek till musiken. Nu har bandet, där alla är ursprungligen från Vimmerby eller Hultsfred, gjort sitt andra EP-släpp.

Annons:

Bandet släppte sin första EP ”Fusion of Minds” 2018 och släppte upp det med en singel vid namn ”The Money” samma år. Precis i början av januari kom bandet med sin andra EP ”Neon Strip” som innehåller fyra nya låtar. 

– Att skriva musik är lite som att ha en sommarstuga: ett projekt som aldrig tar slut. Så fort man är klar med verandan så är man ju förhoppningsvis väldigt nöjd med resultatet, men det tar inte någon lång stund innan man tänker att ett tak hade nog varit rätt bra att ha över den där verandan ändå. Och sen kommer man på att man kanske skulle glasa in den där verandan. Och så sitter man där med utemöbler och måste köpa innemöbler. Till slut står sommarstugan i centrala New York med hundrasjuttio våningar. Efter varje steg blir man nöjd med vad man har åstadkommit men man vill hela tiden utveckla det till något bättre. Vi känner väl lite att vi grävt grunden till vår sommarstuga och är såklart nöjda med vad vi skapat hittills. Vi hoppas att andra kan lyssna och uppskatta det vi gör lika mycket som vi, säger Pagan Picnic. 

"Lika viktigt som att andas"

Medlemmarna i bandet består av Anton Eriksson (sång), Pontus Helgée (bas), Alexander Lindell (gitarr), Samuel Sivén (gitarr) och Christopher Wallerstedt (trummor). Alla är ursprungligen från Vimmerby eller Hultsfred men är nu utspridda på olika platser i Kalmar län.   

– Vi är ett gäng kompisar som tycker om att spela musik är lika viktigt som att andas, äta och sova. Det är något vi bara måste göra. Vi har känt varandra sen färgteven lanserades. Vi har dock bara spelat musik ihop i ungefär två år. Innan det spelade vi mest schack och bridge och backgammon i gränder.

"Är ju lite som leverpastej"

På frågan om vad de spelar för typ av musik svarar de rock.

– Vi har väldigt olika musiksmak så influenserna kommer överallt ifrån. Vi spelar det som vi tycker är gött, säger bandet. 

Hur ser ni på bandets framtid?

– Målet är såklart den där hundrasjuttiovåningarskåken i centrala New York. Men vi nöjer oss med vad som helst. Så länge vi får spela vår musik så är vi nöjda. Blir någon pepp av det så är det bara en bonus. Det är ju lite som leverpastej. Alla gillar inte leverpastej. Men en del tycker det är gött som tusan och det är ju kul för dom som gör leverpastej.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt