Annons:

Näs öppnar för säsongen – siktar på 40 000 besökare

Anna Thalin är tillförordnad verksamhetsledare för Astrid Lindgrens Näs som öppnar för säsongen denna vecka. Foto: Jakob Karlsson

Näs öppnar för säsongen – siktar på 40 000 besökare

Nu färdigställs de sista detaljerna inför påskens ankomst på Astrid Lindgrens Näs, och förväntningarna är höga när det närmar sig öppning på torsdag. Vikarierande verksamhetschef Anna Thalin berättar att hon har en bra känsla.
– Det känns väldigt kul och spännande att välkomna allmänheten hit igen, berättar hon.

Annons:

Det vårstädas i trädgården, förbereds i köket och laddas upp med nya varor i butiken. Allt måste vara klart till öppningen på Näs, då säsongen inleds med klassisk påskbuffé med modern tvist. 

– Vår nya kökschef Jonas Svensson har många nya idéer på smaker och koncept inför säsongen, vilket känns väldigt kul, säger Anna Thalin. 

Videoverket ”Vimmerby Vaggvisa” är först ut av säsongsutställningarna. Det är konstnären Petri Saarikko som ligger bakom projektet, där barn sjunger en vaggvisa för de vuxna, istället för tvärtom.  

Utställningar för hela familjen

I maj är det dags för trädgårdsutställningen ”Skuggspel & Viskningar”, som är en konstinstallation med både skulptur och fotografi. Karin Wiberg och Ida Magntorn är konstnärerna bakom, och Anna Thalin tror att det kommer att bli någonting alldeles extra. 

– Konstnärerna som gör utställningen är väldigt engagerade. 

Längre fram i sommar invigs utställningen ”En lycklig ö” med illustratören och författaren Marit Törnqvist, som under många år hade ett intensivt samarbete med Astrid Lindgren. 

– Vad som känns extra roligt med den här utställningen är att den riktar sig till hela familjen, även till barnen. 

Hoppas på ökning

Under förra året blev publiksiffran för Näs nästan 39 000 besökare. 

– I år är vår målsättning 39 500, vi hoppas kunna slå förra årets siffra, berättar Thalin.

Och för Vimmerbyborna finns förstås möjligheten att komma flera gånger. 

– Nu till öppningen får man gärna passa på att se trädgårdarna i vårskrud, sedan har ju varje årstid sin charm. Nu längtar vi efter besökarna!

Annons:

Linnéa Nestor

linnea.b.nestor@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt