Annons:

Vandringarna ger ständig inspiration – ny bok om vandringsleder

Christian Holzer har skrivit en bok om vandringslederna i Hultsfred. Foto: Jakob Karlsson

Vandringarna ger ständig inspiration – ny bok om vandringsleder

Hultsfred kommun har satsat på sina vandringsleder under den senaste tiden – men inte bara på att göra dem mer tillgängliga. Författaren Christian Holzer fick uppdraget att berätta om Hultsfreds natur i en bok som släpptes tidigare i år.

Annons:

Christian Holzer, bosatt i Basebo i närheten av Vena, har en lång erfarenhet av att skildra naturen och har gjort det i flera olika böcker. Mest känd är hans upplagsverk ”Dagsutflykter i Småland” som tipsar om mängder av utflykter i vår del av Småland.

I år släppte han en ny bok i samarbete med Hultsfred kommun. Boken är en del av Hultsfreds satsning på sina vandringsleder som går under hashtagen Hiking Hultsfred.

– Jag fick frågan från kommunen om att göra en bok om deras vandringsleder. Kommunen har satsat på det, man har skyltat, tagit bort sly och det är ett omfattande projekt. Boken innehåller både en beskrivning av lederna och lite underhållning. Det finns en del anekdoter och historier också, berättar Holzer.

 "Upptäcker alltid nya saker"

Lederna i kommunen mäter 15,2 mil tillsammans.

– Jag har gått dem flera gånger och man upptäcker alltid nya saker. Jag har säkert gått flera tusen kilometer på lederna och ser jag en kulle några meter bort så springer jag ut dit. Den här vändan upptäckte jag två fanborgar som inte finns registrerade.

Holzer tror att många är hemmablinda och att böckerna behövs.

– Det är den responsen jag får: ”Jaha, har vi det här?” Och det är från personer som bott här i hur många år som helst. Det är min fördel som inflyttad att se saker från ett annat perspektiv.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt