Annons:

Han fick hederspriset –

"Puss min älskling" sa Christina Bergh och hyllade sin man Åke Bergh som fick kommunens hederspris. "Jag är mållös", sa han. Foto: Lotta Madestam

Han fick hederspriset – "Jag är mållös"

För första gången på tio år, andra gången någonsin, delade Hultsfreds kommun ut ett hederspris på torsdagskvällens Företagargala.
Priset, som har extraordinära kriteriet, gick till – trumvirvel – Åke Bergh. Gratulanterna stod i kö, för att hylla honom.

Annons:

Om det hade varit spänt innan under kvällen när de olika pristagarna skulle offentliggöras, så var det ingenting mot när det kom till kvällens, jag vågar säga, finaste pris. Särskilt med tanke på att det bara delats ut en gång tidigare, dessutom för hela tio år sedan.

Hederspriset är med andra ord en exklusiv utmärkelse och delas bara ut de år då det anses finnas någon som möter upp de extraordinära kriterierna.

Priset gick till Åke Bergh, som varit VD för det hittills enda börsnoterade företaget från kommunen – Bergs Timber.

– Ett så fantastiskt fint pris man kan få. Och det får jag. Jag är mållös, jag visste inte en gnutta om detta, sa Åke Bergh sedan han mottagit en prischeck, diplom och blommor från kommunalrådet Lars Rosander.

– Men jag började förstå när jag hörde motiveringen, "det stämmer ju in på mig", tänkte jag. Jag är så fantastiskt tacksam, tillade han märkbart rörd av hyllningen.

Under kvällen stod sedan gratulanterna i kö med den samlade uppfattningen att Åke Bergh i allra högsta grad är värd priset.

Första gången det synnerligen prestigefyllda priset delades ut var 2012 när Bo Nilsson på Swedspan AB uppmuntrades.

Fakta

Motiveringen lyder:

Priset går till en företagare, politiker och inte minst till en person som inte bara värnar om sin hemort utan hela kommunen år efter år.

Det är med stor glädje vi delar ut Hultsfreds kommuns hederspris till en man som är företagsam, noggrann, lyssnande och som brinner för sin hembygd, sin familj och för entreprenörskap i alla åldrar. Priset delas ut till en person som varit VD för det hittills enda börsnoterade företaget från kommunen. 

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt