Annons:

Första bokningen gjord –

Annika Stagård ska öppna sin restaurang "Hos Annika" i det gamla missionshuset på Storgatan 48. Första öppningsplanerna är framflyttade en månad, nu hoppas hon istället kunna öppna lagom till Valborg. Foto: Lotta Madestam

Första bokningen gjord – "Annan vinkel som breddar verksamheten"

Planen var att Annika Stagårds nya restaurang skulle kunna invigas i månadsskiftet mars-april. Nu har hon flyttat fram datumet för när hon hoppas kunna öppna.
– Det är så spännande, vi har redan bokningar i januari nästa år, säger hon.

Annons:

Det gamla missionshuset på Storgatan 48 i Hultsfred ska bli restaurang. I november presenterade Annika Stagård sina planer på att flytta sin restaurang ”Hos Annika” till centrum från industriområdet Nyhaga.

­– Det är nedervåningen som kommer färdigställas först, sedan är planen att fortsätta uppe till hösten, säger hon.

Förutom hjärtat i verksamheten, det vill säga restaurangköket ska en enklare bistro rymmas i källaren med uteservering och liten scen.

– Det är tänkt att bli en mindre matsal, med runt 30 platser, där jag ska fortsätta som tidigare med abonnerade luncher och afterwork.

Väntar på bygglov

Nu kan Annika Stagård berätta mer om hur planerna fortskrider.

– Fastighetsägaren väntar fortfarande på bygglov. Därefter kan de stora arbetena med el, vatten, avlopp och allt sådant gå igång. Vår del tar inte så lång tid, vi har redan köpt in allting, så det ska bara installeras.

Planen från början var att restaurangen skulle stå klar och kunna invigas i månadsskiftet mars-april. Den tanken har hon gett upp.

– Ja, jag har tänkt om, nu hoppas jag kunna ha en invigning Valborgsmässohelgen. Det känns jättespännande.

Vad har du fått för respons på din satsning i centrum?

– Det är jättepositivt. Jag har redan bokningar i januari nästa år, så det är jättebra respons. Så nu hoppas jag bara vi kan starta, annars får vi problem, tillägger hon och skrattar.

– Det som är spännande är att de som hört av sig och bokat är en helt annan vinkling än det jag hållit på med tidigare, så det ska bli spännande – och jätteroligt att bredda verksamheten liten.

Mer om det vill inte Annika Stagård avslöja för tillfället.

– Det får ni veta mer om senare…

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt