Annons:

Första UF-företagaren på vård och omsorg –

Amar Samo fick ta emot första priset Årets UF-företag. På bilden även Philip Rüdiger, Martina Alexandersson och Robin Körner. Foto: Lotta Madestam

Första UF-företagaren på vård och omsorg – "Har ett varmt hjärta"

Amar Samo beskrivs som en människa med ett varmt hjärta och en stark önskan att hjälpa de svaga i samhället. Han är dessutom den första eleven på Vård- och omsorgsprogrammet som startat UF-företag.
Med den motiveringen förärades han det första priset på årets Företagargala.

Annons:

Tio UF-företag på Hultsfreds gymnasium gjorde alla en stark insats när respektive företagsidé presenterades inför en jury i ett lokalt idénäste, där eleverna får värdefull övning i att företräda och marknadsföra sina företag.

Tio blev fem som senare blev tre och första priset ut på Företagargalan 2023 gick till just en ung företagare. Med några minuter kvar till vinnaren skulle avslöjas var det spänt bland eleverna.

Som vinnare utropades Frisör AS UF, som drivs av Amar Samo på Vård- och omsorgsprogrammet.

Målet starta riktigt företag

Upp på scen kom en märkbart glad Amar Samo från Virserum för att ta emot priset som överlämnades av UF-juryns Melker Johansson, Martina Alexandersson och Robin Körner. Lotta Miss ingår också i juryn, men hon kunde tyvärr inte närvara under kvällen.

– Det känns jättebra, sa han när han fått priset i sin hand.

Det speciella med Amar Samos företag är att han åker till kunden istället för att de ska komma till honom.

 – Idén fick jag när jag jobbade på hemtjänsten och såg att många inte kunde ta sig till en frisörsalong.

Nu har han en tydlig plan för framtiden.

– Målet är att göra företaget till verklighet, sa en glad Amar Samo, som fick ta emot en check på 5 000 kronor, diplom och blommor.

Övriga nominerade var Purely Green UF och Delikat UF.

Fakta

Den vinnande motiveringen lyder:

Med ett varmt hjärta och en stark önskan att hjälpa de svagare i samhället har pristagaren startat upp ett UF-företag som riktar sig till äldre, handikappade och andra behövande som behöver hjälp med att klippa håret. 

Vår vinnare har visat en ovanlig omsorg och medkänsla för de äldre och andra behövande i samhället. Genom att vara den första UF-företagaren på vård- och omsorgsprogrammet visar pristagaren dessutom ett starkt driv och entreprenörskap.”

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt