Det råder febril aktivitet i den 200 kvadratmeter stora lokalen på Allén 68 i Västervik. På bara drygt en månad har lokalen som tidigare varit klädaffär renoverats för att husera Guldkringlans nya butik, och så här fem dagar innan öppning är de större insatserna klara, men en hel del jobb väntar innan kunderna släpps in på måndag.
– Lokalen passar så bra! Vår affärsfilosofi, både i Vimmerby och här, är att det ska vara lättillgängligt och gå snabbt in och snabbt ut, säger Percy Hesselgård, delägare, om butikens placering.
Joakim Hesselgård, vd och ägare tillägger:
– Det ska gå att kliva direkt in till ett fullt sortiment. Bullar, tårtor, kakor, bakelser, sallader och limpor.
Till att börja med kommer bröd och kakor att bakas i bageriet i Vimmerby. Redan omkring klockan 5 på morgonen kommer sedan den första leveransen med bakverk till Västervik. Under dagen görs sallader, mackor, tårtor och bakelser i köket i Västervik.
Både Joakim och Percy hyllar samarbetet med fastighetsägaren Carl Sjöberg från Hagen Gruppen.
– Det har gått undan med många och snabba svängar, men tack vare Carl som stått för all renovering så kommer vi kunna öppna på måndag. Vi har aldrig träffat på en bättre hyresvärd.
Carl Sjöberg är nöjd med valet av nya hyresgäster.
– Guldkringlan har bra produkter och vi tror att de kommer bli uppskattade här i Västervik. Vi ser fram emot lanseringen!
Hon blir butikens ansikte utåt
Till att börja med kommer 4-5 personer arbeta i Västerviksbutiken. Platsansvarig blir Mia Gustafsson. En strategisk rekrytering, menar Joakim.
– Hon är en Västerviksprofil som många känner igen och kommer vara vårt ansikte utåt här. Hon har tidigare arbetat på Hyllan, och med Gertrudsviks restauranger. Eftersom vi är nya i den här staden har det varit viktigt för oss att ha någon som folk känner igen.
Ägarna ser inte etableringen som en konkurrerande verksamhet till befintliga bagerier i Västervik.
– Från vår sida känns det otroligt spännande. Vi kommer inte till Västervik på något sätt för att konkurrera med någon utan ser att vi fyller ett tomrum. Vi har exempelvis inte några sittplatser utan satsar som sagt på snabbt in och snabbt ut. Och att blanda gamla traditionella kondisbitar och kakor med nytt och modernt, säger Joakim.
– Det gamla genuina tar vi tillbaka. Ingen trodde på idén i Vimmerby, men det har slagit oerhört väl ut, tillägger Percy.
Etableringen ger fler affärsmöjligheter
Etableringen i Västervik ger dessutom fler möjligheter till försäljning.
– Det finns hotell och andra ställen som vi inte kunnat leverera till innan, men i och med att vi kommer ha en bil här redan vid femtiden varje morgon så öppnar det upp nya möjligheter för att köra ut bröd, säger Joakim.
Butiken slår upp dörrarna redan klockan 06 på måndag och håller extraöppet till 18 under invigningsdagen.
– Under öppningsveckan går vi igenom hela sortimentet och kommer ha olika kampanjer och erbjudande. Ena dagen bröd och bullar, andra dagen matbröd och så vidare.
Kommer öppningen i Västervik följas av ytterligare etableringar av Guldkringlan-konceptet?
– Inte just för tillfället. Vi har inte något mer planerat, men vi säger inte nej! Men vi kör inte i gång något utan att göra en noggrann analys där vi kollar vad som finns i staden och om vårt koncept passar in.