Annons:

Avvecklade sin verksamhet Hultsfred – kollegan tog över:

Caroline Jäderup avvecklade sin cateringverksamhet i Hultsfred i januari och då såg kollegan Louise Lundström sin chans att starta eget företag och fortsätta inom yrket. Den här smörgåstårtan lottade hon ut i helgen via en tävling på Facebook. Foto: Privat

Avvecklade sin verksamhet Hultsfred – kollegan tog över: "Jag såg min chans"

Caroline Jädreup valde att avveckla sin cateringverksamhet i Hultsfred på grund av att hon inte fick någon tid till sina barn.
Då såg arbetskollegan Louise Lundström sin chans och tog över verksamheten med nytt namn – Lollos Catering.

Annons:

Det var i mitten av januari som Caroline Jäderup kom med beskedet på sociala medier att hennes cateringverksamhet i Hultsfred kommer upphöra. 

Hon kände inte att hon fick ihop familjepusslet och var borta från de fyra barnen alldeles för mycket.

”Allt slit på firman är inte värt de jag förlorar med barnen, jag vill vara mamma till mina barn i stället. Tiden med barnen är den viktigaste tiden, den tiden får man inte tillbaka”, skriver Caroline Jäderup på Facebook.

"Livet ville något helt annat"

Från och med mitten av januari satte hon stopp för nya bokningar men de som har bokat in något uppdrag hos henne kommer slutföras till sista juli.

”Jag kommer återgå till mitt gamla jobb på kostenheten på Hultsfreds kommun. Livet ville något helt annat just för tillfället och vi får se vad framtiden utvisar”, skriver hon också.

"Kändes verkligen rätt"

Under de sista månaderna hade Caroline en anställd – Louise Lundström. Hon har fattat tycke för yrket och när inte Caroline skulle fortsätta kände hon sig redo för att starta ett eget företag med fokus på catering vid namn Lollos Catering.

– När det hände så såg jag min lilla chans att glida in och ta över, säger Louise Lundström.

Var det givet att ta över?

– Ja, det kändes verkligen rätt. Jag har alltid velat jobba med något i den stilen och nu såg jag verkligen chansen att få hålla på med det. Jag har fått lite kunder av henne och skaffat egna också.

Varit igång i en vecka

Hon har bara varit i branschen i några månader och tidigare har hon arbetat på förskola och industri.

Hon tycker att det är roligt och givande att jobba inom cateringbranschen.

– Att man har direkt kontakt med kunderna och får göra mat är jätteroligt.  Jag skulle vilja att det går riktigt bra så jag kan fortsätta och utveckla verksamheten. Det är jätteroligt.

Förra måndagen – den 12 februari – öppnade hon upp och gjorde sig redo att ta in nya beställningar.

– Det har rullat in mer beställningar än vad jag trodde.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt