Annons:

Så ser upplägget ut på Hultsfredsdagen

På fredag fylls gågatan och de centrala delarna av Hultsfred av massa folk och aktiviteter när Hultsfredsdagen anordnas. Foto: Ossian Mathiasson

Så ser upplägget ut på Hultsfredsdagen

På fredag blir det mycket liv och rörelse i centrala Hultsfred när den populära Hultsfredsdagen går av stapeln.
– Meningen är att visa upp handeln i Hultsfred och att det händer saker runt omkring, säger Bert-Ove Svensson som har arbetat med att anordna Hultsfredsdagen.

Annons:

Hultsfredsdagen har blivit en tradition som det inte går att rubba på. 

Under åtta timmar på fredag kommer det råda full aktivitet på gågatan, i butikerna och i järnvägsparken. 

Det blir barnaktiviteter i form av hinderbana, ponnyridning och ansiktsmålning medan Black Belt Trio och ReCovers håller i musikunderhållningen under dagen. 

Chans att testa reaktionsförmågan

Räddningstjänsten i Hultsfred kommer också finnas på plats med sina brandbilar och visa hur de fungerar. Hultsfreds FK:s sjuåringar ska spela uppvisningsmatch på en plan som är 10x15 meter stor med sarg bakom scenen i järnvägsparken. Holmströms Bil i Vimmerby visar nya modeller och Dackarna tar med sin startgrind där besökarna kan testa sin reaktionsförmåga.

Det finns även möjlighet att prova på att köra rullstol med Smålands Parasport under några timmar på förmiddagen. 

– Att ha en dag som Hultsfredsdagen är ett sätt att bevara handeln i Hultsfred. Man bygger för framtiden och visar att det händer saker även i lilla Hultsfred. Det är viktigt att visa upp sig och bjuda kunderna på aktiviteter, säger Bert-Ove Svensson. 

"Betyder mycket för folk"

Lars Gardelöf på Zaags och en av medlemmarna i Hultsfreds Handels styrelse ser fram emot Hultsfredsdagen.

– Hultsfredsdagen betyder mycket för folk, både Hultsfredsbor och de som kommer hem över helgen. Det har alltid varit en bra dag för alla då det händer en massa saker på gågatan och man träffar folk och har en trevlig dag, säger Lars Gardelöf. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt