Annons:

ÄGAREN TILL MOLILJAN HAR MILJONSKULD

Nya ägaren till Moliljan i Målilla har stora ekonomiska problem. Det berättar Barometern. Lokalerna uppges dessutom vara övergivna.

Annons:

Under den stora migrationsvågen, som inleddes hösten 2015, användes Moliljan som asylboende och verksamheten gjorde stora överskott. När den dåvarande ägaren Dan Edlund sålde fastigheten var det ett bolag med stark ekonomi. 

Nu tycks det mesta vara raserat. Det berättar Barometern. Det senaste halvåret har skulderna i bolaget passerat en miljon kronor. En källa säger till Barometern att vattnet, elen och värmesystemet är avstängt. Tidningen har heller inte lyckats få tag i den nya ägaren. 

Skulden över en miljon

Kronofogden uppger att bolagets skuld ligger på 1,3 miljoner kronor – och att en stor del av det beloppet utgörs av obetalda skatteskulder. Ett stort antal företag har lämnat in ansökningar om indrivning på 300 000 kronor.

Vad som kommer att hända framöver är oklart.

– Det är väldigt tråkigt om det inte blir någonting av i de fina byggnaderna. Vi lade ner väldigt mycket pengar på att renovera och bygga nytt när vi startade upp, säger tidigare ägaren Dan Edlund till Barometern. 

Moliljan gick tio miljoner plus 2016. 

– Det var ett välmående bolag när jag sålde. Jag undrar vad som har hänt med alla pengar som fanns.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt