Annons:

CHOKLADBUTIK ÖPPNAR I HULTSFRED: ”VILL FLYTTA NÄRMARE FOLKET”

Frank Guttner driver Chokladparadiset AB tillsammans med Anne Schaper och flyttar just nu in i en lokal på industrihotellet Blåklinten i Hultsfred. De öppnar i början av maj. Foto: Ossian Mathiasson

CHOKLADBUTIK ÖPPNAR I HULTSFRED: ”VILL FLYTTA NÄRMARE FOLKET”

Efter nästan tio år med chokladbutik utanför Lönneberga väljer Frank Gottrun och Anne Schaper att flytta sin verksamhet till en lokal i industrihotellet Blåklinten i Hultsfred.
– Vi vill flytta närmare folket, säger Frank Gottrun.

Annons:

I Hultsfred skapar just nu Frank Gottrun och Anne Schaper sitt eget chokladparadis. De renoverar en del av den tidigare lampfabriken i industrihotellet Blåklinten i Hultsfred och förhoppningen är att de ska öppna sin butik inom en relativt snar framtid.

– Just nu har vi butiken i det gamla skolhuset utanför Lönneberga. Vi har själva insett och sagt till varandra att vi är alldeles för långt bort. Vi vill flytta närmare folket och tanken är att vi ska öppna den 1 maj, säger Frank Gottrun. 

"Vill ha det lite speciellt"

Faktum är att det har varit en process som har gått väldigt fort fram.  

– Hans Lennartsson, som driver antikaffären här bredvid, köpte flera grejer av oss och jag frågade om det fanns möjligt att hyra lokal i Blåklinten. Han sa att det inte var några problem och inom loppet av två-tre dagar hade vi fått besked. Vi har hållit på här sedan 1 april, säger han. 

Om du får beskriva er verksamhet, vad säger du om den?

– Vi säljer chokladprodukter från välkända märken och produkter från småskaliga producenter i närområdet. Vi kommer även sälja våra egna handgjorda chokladprodukter, senap, vinäger och olja med mera, säger han och fortsätter:

– Varumärken som Lindt, Marabou och Cloetta kan man handla i vanliga butiker. Vi vill ha det lite speciellt och har även försäljning av presentkorgar. 

Frank och Anne har genom åren varit iväg på massor av marknaden runt omkring i södra Sverige och med anledning av flytten till Hultsfred är tanken att det ska bli färre resor till olika marknader. 

– Det kostar rätt mycket pengar för att åka till marknader och vi hoppas att vi kan få igång butiken i Hultsfred och inte behöva åka på så många marknader. Vi har många kunder i Hultsfred och vi vill komma närmare dem. Problemet är att vi har varit för långt bort. 

Funderar på att öppna sommarcafé

Till nästa sommar har det tyska paret planer på att öppna ett sommarcafé i grannlokalen i industrihotellet Blåklinten. 
Men just nu ligger allt fokus på att få i ordning butiken till öppningen den 1 maj. 

– Vi har ungefär tre veckor på oss. Vi måste beställa varor, ställa det på hyllor och iordningsställa allt. Det finns ingen butik i Hultsfred eller i närheten som har samma koncept som oss. 

Tanken är att de initialt ska ha öppet från måndag till lördag för att känna av marknaden. 

– Det blir en testperiod på två-tre månader för att se hur det går, hur många kunder vi har och om det är lönsamt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt