Annons:

  • BILDEXTRA: Kharma nyöppnar efter en månad med renoveringsslit

    Efter en månad med massa renovering nyöppnar Kharma sin verksamhet i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

  • BILDEXTRA: Kharma nyöppnar efter en månad med renoveringsslit

    Hela nattklubbsentrén har försetts med kristallskronor, ny tapet och nya spottar.

  • BILDEXTRA: Kharma nyöppnar efter en månad med renoveringsslit

    I restaurangdelen har det slitna och trasiga golvet bytts ut mot ett helt nytt golv.

  • BILDEXTRA: Kharma nyöppnar efter en månad med renoveringsslit

    Den stora restaurangdelen har fått nytt golv plus nya bord och stolar.

  • BILDEXTRA: Kharma nyöppnar efter en månad med renoveringsslit

    Så ser utsidan på baren ut.

  • BILDEXTRA: Kharma nyöppnar efter en månad med renoveringsslit

    Baren har också utrustats med nya led-skärmar för att Kharma ska visa upp sitt utbud.

  • BILDEXTRA: Kharma nyöppnar efter en månad med renoveringsslit

BILDEXTRA: Kharma nyöppnar efter en månad med renoveringsslit

Den senaste månaden har det varit full aktivitet på Kharma i samband med deras renovering och uppfräschning av lokalerna. I dag väntar nypremiär efter renoveringen.
– Det har blivit riktigt bra och jag hoppas att våra gäster tycker likadant, säger Christopher Novratidis.

Annons:

Lördagen den 9 mars var sista dagen som Kharma hade öppet innan de slog igen dörrarna för att påbörja en omfattande renovering. 

Nu, nästan en månad senare, är det dags att välkomna Vimmerbyborna till nattklubben och restaurangen som har fått ett rejält ansiktslyft på relativt kort tid.

"Ska bli så jäkla skönt"

Christopher Novratidis vittnar om att det har varit en hektisk period även om allt inte riktigt är färdigställt.

– Det ska bli så jäkla skönt när vi öppnar i kväll. Visst, det kommer bli en vecka till där vi behöver få allt att falla på plats men känslan är underbar, säger han. 

Det man i huvudsak har gjort är att byta ut det slitna golvet i både kök och restaurang, sätta upp nya tapeter och belysning på många ställen, ge baren ett nytt utseende och fräscha till rummet där blackjack-bordet står samt nattklubbsentrén.

– Hela restaurangen har blivit ljusare, mycket tack vare nytt golv och nya tapeter. Baren har fått ett helt nytt utseende där allt är nytt. Det enda som finns kvar är mahogny-skivan på baren och mahogny-skivorna som är vår arbetsyta på insidan av baren. Vi har också satt upp två stycken stora led-skärmar med menyer och drinklistor eftersom den bakre bardelen har rivits ner, säger Christopher Novratidis och fortsätter glatt prata om renoveringen:

– Det har kommit upp en fotovägg och en vägg med Kharmaloggan i blackjack-rummet. Det har kommit upp kristallkronor från nattklubbsentrén till sista väggen i blackjack-rummet samt ny tapet och nya spottar, säger han. 

Hur har det varit att genomföra detta projekt?

– Jag har väl gått fram och tillbaka och frågat mig själv om varför vi gör det och om vi har gjort rätt? Det är många som har varit involverade i det här projektet och jag har tagit hjälp från alla håll och kanter. Många familjemedlemmar har hjälpt till och vi har haft hantverkare, golvläggare i restaurangen, golvläggare i köket, tapetserare, målare och elektriker. 

Har installerat nytt fatsystem

Den stora restauranghörnan med bord och stolar som har stått i bredd kommer se annorlunda ut, något som Novratidis är extra nöjd med. 

– Den har vi fått till riktigt bra. Det är nästan som att jag själv vill ringa, reservera ett bord och sitta där och äta. Det är en skön helhetskänsla.

Känslan är att du har löst allt?

– Jag har löst grejerna som jag ville lösa. Sedan finns det vissa småsaker som vi inte har lyckats lösa än men det kommer. Det kommer till exempel komma nya fåtöljer och soffgrupper till vip-avdelningarna och ett stort runt bord som kommer vara i restaurangdelen. Just dessa möbler hade lång leveranstid och jag kände inte att jag kunde flytta fram renoveringen några veckor till. Vi har gjort det viktigaste med att fixa golven, tapetsera och renovera baren, vi kör det så kommer möblerna efterhand. 

I dag är det nyöppning och det är vissa grejer som de har jobbat med in i det sista.

– Carlsberg kom och installerade ett nytt fatsystem för ölen i dag. Varje öl som vi kommer hälla upp framöver kommer smaka som en nyöppnad öl.

De har också gjort ändringar i menyn.

– Vi går åt hållet med att servera mat som är närproducerat. Allt kan inte vara närproducerat men vi ska försöka så mycket vi kan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt