Annons:

SKL:s ramavtal byggs ut – kan vara positivt för lokala företag

BoKlok, med stor fabrik i Gullringen, kan gynnas av att SKL-upphandlingen utökas. Foto: Pressbild

SKL:s ramavtal byggs ut – kan vara positivt för lokala företag

Både Hjältevadshus och BoKlok finns med i SKL:s ramavtal för bostadsbyggnationer. Nu utökas upphandlingen och kommuner kan framöver avropa även särskilda boenden och trygghetsboenden.

Annons:

På grund av bostadsbristen i Sverige tog SKL och SKL Kommuntus fram ett ramavtal som innebär att kommunern enkelt kan avropa flerfamiljshus när de ska bygga nytt. Det finns två olika ramavtal, ett för hus mellan två-fyra våningar och ett mellan fyra-sex. 

Lokala företagen BoKlok och Hjältevadshus blev två av vinnarna i upphandlingen. När den genomfördes 2017 var förväntan hos bolagen stor, men någon enorm effekt har den inte fått. 

"Enkelt, snabbt och kostnadseffektivt"

Kanske att det blir annorlunda nu när SKL utökar upphandlingen så att den även gäller särskilda boenden och trygghetsboenden.

– Det här är ett enkelt, snabbt och kostnadseffektivt sätt för kommunerna att beställa genom att avropa på ramavtalet. Husen håller hög kvalitet både standardmässigt och arkitektoniskt, säger Gunilla Glasare, chef för avdelningen tillväxt och samhällsbyggnad på SKL, i ett pressmeddelande. 

De beställningar som Hjältevadshus får var tänkta att genomföras i Hultsfred, men hur det blir med den saken återstår att se nu när bolaget bantats kraftigt. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt