Annons:

VIMMERBYBOR TAR ÖVER STORT REGIONALT FÖRETAG

Ulf Åberg tillsammans nya ägarna Martin Johansson och Marcus Samuelsson. Foto: Totebo AB

VIMMERBYBOR TAR ÖVER STORT REGIONALT FÖRETAG

Under den senaste åren har Totebo AB genomgått förändringar både genom att arbeta fram en ny affärsstrategi och bytt ut flera av företagets nyckelpersoner. Nu lämnas också ägandet över till en yngre generation. Nya ägare till jätteföretaget blir Vimmerbyborna Martin Johansson och Marcus Samuelsson, som båda har lång erfarenhet av företaget.

Annons:

Ulf Åberg har under många år varit en stark ledare och ägare för Totebo AB men lämnar nu över uppdraget till Vimmerbyborna Martin Johansson och Marcus Samuelsson. Efter att ha arbetat med nya strategier och generationsskifte på många nyckelpositioner ser man att ägarbytet som ett naturligt steg.

– Det är med stor glädje jag nu lämnar över ägandet till Martin och Marcus. Senaste åren har varit en period av förändring för oss. Vi har implementerat en ny affärsstrategi samtidigt som vi genom pensioneringar ersatt många av våra nyckelpersoner på företaget, säger Ulf Åberg i ett pressmeddelande. 

 Känner verksamheten väl

De nya ägarna är väl insatta i verksamheten. Martin Johansson har arbetat som VD på Totebo i fyra år och har allt som allt arbetat på företaget i tio år. Marcus Samuelsson har en lång bakgrund inom en mängd företag, främst Intersport, och har suttiet i styrelsen i tre år. 

– Detta är självklart en stor utmaning som vi verkligen ser fram emot. Totebo har ju varit synonymt med Ulf i många år och nu är det vår tur att axla ansvaret, säger Martin och Marcus. 

De båda bor i Vimmerby och tycker det är extra inspirerande att Totebo AB är ett lokalt företag med starkt varumärke och engagerade medarbetare.

– Generationsväxlingen och vår nya affärsstrategi har verkligen varit en positiv injektion. Naturligtvis har vi fortfarande mycket kvar att göra men basen finns där att bygga vidare på, säger Marcus Samuelsson.

"Har alla förutsättningar"

Bolaget ser detta som ett strategiskt beslut för verksamhetens framtid och Ulf Åberg är nöjd med ägarskiftet. 

– Martin och Marcus har alla förutsättningar och egenskaper som krävs för att driva Totebo AB framåt med bibehållen konkurrenskraft. Att de dessutom kommer från orten ser jag som en stor fördel, säger Ulf Åberg.

Totebo AB är en av Sveriges största underleverantörer av planmöbler och möbeldetaljer. Fabriken i Totebo sysselsätter idag cirka 110 personer och omsätter drygt 180 miljoner. Hög automatiseringsgrad är kännetecknande för företaget, som företrädesvis har kunder i Skandinavien. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt