Annons:

LOKALT STORFÖRETAG BYTER ÄGARE – DE TAR ÖVER

Joakim Ivarsson, Albin Aronsson och Linus Blom har förvärvat Vimmerbyhus av Ove Carlenskog, tvåa från vänster. Foto: Vimmerbyhus

LOKALT STORFÖRETAG BYTER ÄGARE – DE TAR ÖVER

Vimmerbyhus AB får nya ägare. De nuvarande medarbetarna Joakim Ivarsson, Linus Blom och Albin Aronsson förvärvar företaget från Ove Carlenskog.

Annons:

Företaget har växt mycket under de senaste åren och har 43 anställda samt en omsättning på 72 miljoner. Vimmerbyhus tillverkar hus och takstolar. 

Joakim Ivarsson har varit vd i bolaget under de senaste åren. Nu blir han alltså ägare tillsammans med kollegorna Linus Blom och Albin Aronsson. 

– Vi är glada för möjligheten att ta över verksamheten av Ove. Han har visat ett starkt förtroende för oss och det känns skönt att han tror på denna konstellation. Marknaden för Vimmerbyhus produkter och utbud ser god ut, vilket medför att framtiden är ljus för bolaget. Vi tror starkt på produkten, viljan att fortsätta driva och förädla bolaget samt skapa nya strategier ska leda oss i utvecklingen framåt, säger vd:n Joakim Ivarsson. 

"Känns väldigt bra"

Ove Carlenskog är glad för att lokala krafter förvärvat bolaget. 

– Min önskan har varit att bolaget ska ha en lokal förankring och att namnet Vimmerbyhus ska finnas kvar. Att vi nu lyckats genomföra detta känns väldigt bra. Verksamheten blir kvar på orten och Vimmerbyhus kommer utvecklas positivt, säger han. 

Anställda berörs inte av affären. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt