Annons:

Björn tackades av – efter 38 år på Hultsfredsföretaget

Björn Axemo slutar på Flex Fasadia i Hultsfred efter 38 år och uppvaktades av kollegorna på fredagen. Foto: Ossian Mathiasson

Björn tackades av – efter 38 år på Hultsfredsföretaget

Flex Fasadia grundades 1981 och Björn Axemo, med anställningsnummer 03, har varit med på hela resan från ett litet bolag med tre anställda till dagens 30. I fredags gjorde han sista arbetsdagen på Hultsfredsföretaget och blev avtackad på ett fint sätt.

Annons:

När Nils Sarbrant och Göran Nilsson grundade Fasadia AB 1981 anställdes Hultsfredsbon Björn Axemo tillsammans med ytterligare två medarbetare, varav en fortfarande är verksam inom bolaget. 

Nu har Björn Axemo varit på Hultsfredsföretaget i totalt 38 år och bestämt sig för att sluta. Björn har genom åren innehaft flera olika funktioner på företaget då han har jobbat som resemontör, montageledare och det senaste året har han fungerat som mentor för nyanställda i tillverkningen.

– Björn var med och monterade upp de första maskinerna 1981 och har sedan dess haft alla möjliga funktioner på företaget. Han har alltid varit superengagerad och bidragit till bolagets utveckling med sin lojalitet, säger vd:n Peter Schultz. 

Vad betyder det att ha medarbetare som jobbar på samma arbetsplats under så lång tid?

– Det är ovärderligt för ett bolag och det underlättade när jag kom in och blev chef. Man behöver trotjänare och anställda som har varit med under lång tid, säger Schultz. 

Grundarna kom på besök

Vid lunchtid på fredagen bröt Flex Fasdia produktionen för att ha en eftermiddag tillsammans och fokusera på Björn Axemo.

Schultz hade dessutom lockat till sig företagets grundare, Nils Sarbrant och Göran Nilsson, för att tacka av Björn, som var den förste som de anställde 1981. 

– Det var kul att mina gamla chefer kom, det hade jag väl inte trott. Det var en fin avtackning från samtliga, säger Björn Axemo. 

Framöver ska han rita kartor åt orienteringsklubben i Hultsfred och vistas i skog och mark. Han fick bland annat en karta från bostaden till Flex Fasadia av Peter Schultz samt gåvor från ledningen, arbetskamraterna och grundarna.  

Just nu jobbar 30 personer på Flex Fasadia i Hultsfred. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt