Annons:

Succé för systrarnas cafésatsning: ”Gått över all förväntan”

Kafé Tre Systrar har upplevt en mycket lyckad första sommar. Foto: Micke Fahl/Pressbild

Succé för systrarnas cafésatsning: ”Gått över all förväntan”

Erika Gustavsson, Martina Wastring och Josefina Ljungqvist har gjort verklighet av sin gemensamma dröm på ett café i mamma Noomis gamla skola i Vrånganäs.
– Det har gått över all förväntan, säger mellansystern Martina Wastring om starten på cafésatsningen.

Annons:

De tre systrarna Erika, Martina och Josefina har alltid gillat att baka och under sommaren har de tagit chansen att visa sina färdigheter i kommunens nyaste café. 

– Vår mamma Noomi Gustavsson kommer från Vrånganäs och har sitt föräldrahem som ligger några hundra meter ovanför skolan där hon gick i skola. Vi är uppvuxna i Brokind men tankarna har funnits på att återvända hit så vi är här med anledning av mamma. Bakningen kommer från mamma, vi har varit med och bakat ihop med henne. En del recept är från hennes samling, säger Martina Wastring. 

"Snittar runt 150 personer"

För tre år sedan köpte Erika Gustavsson den gamla skolan i Vrånganäs mellan Målilla och Virserum och redan då fanns tankarna om att starta ett café. 

Efter lång planering mycket förberedelser öppnade caféet i mitten av maj och kan nu summera två lyckade månader med ett stort besöksantal. 

– När Erika köpte skolan så var vi säkra på att vi ville göra något mer av det och då blev det ett café. Det har gått över all förväntan, vi har väldigt välbesökta och besökarna har varit väldigt nöjda när de har kommit hit. Den känslan har vi fått i alla fall, de tycker att det är en mysig miljö samtidigt som de smakar gott, säger Martina Wastring och fortsätter:

– Vi hade förväntat oss att det skulle komma folk men inte så här mycket folk. Vi snittar runt 150 personer per dag.

Det är ett lantligt café där hembakat, ekologiskt och närproducerat hamnar i blickfånget när caféet är öppet torsdag till söndag under sommaren. 

– Vi har inget stadigt utbud utan vi bakar vad vi känner för. Vi bjuder alltid på bullar och kakor och någon matigare smörgås, säger hon. 

"Redan fått stammisar"

Hon berättar att många kommuninvånare har sagt att cafésatsningen är efterlängtad. 

– Det är en liten by och vi tänkte att det skulle passa folk som passerar oss på vägen till typ Astrid Lindgrens Värld, att de kanske stannar till på vägen men det är inte så många. Det verkar vara ortsbefolkningen som kommer till oss och tycker att det är roligt med ett café och återkommer flera gånger.  Vi har redan fått stammisar. 

Hur länge håller ni på?

– Vi håller på till vecka 32 och kommer ha öppet vissa ströhelger efter det. 

"Tänker fortsätta"

Detta är första sommaren som caféet har öppet och i framtiden är planen att utveckla verksamheten. 

– Det är något som vi tänker fortsätta med. Vi har satsat mycket på caféet och investerat stora pengar. Det var mycket att göra i lokalen där vi har caféet eftersom det är en gammal slöjdsal. Vi har planer på att utveckla konceptet så småningom men just nu är vi överrumplade för att det har blivit så stort på så kort tid. VI tar det lugnt men det finns många planer. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt