Annons:

Rekordår på campingen i Hultsfred

Maik Rohde ser fram emot att få ta det lugnare efter säsongens slut.

Rekordår på campingen i Hultsfred

Campingen i Hultsfred har varit så populär i sommar att de har varit tvungna att begränsa sig själva.

Annons:

Ett riktigt rekordår för turismen har gjort att Hultsfreds camping varit tvungna att begränsa antalet besökare i år.

- På eftermiddagen var vi tvungna att hänvisa besökare till kvickstop. Det innebär att de stannar i sin husbil eller husvagn utan att ha tillgång till våra faciliteter, säger Maik Rohde som driver campingen.

 Högsta beläggningen någonsin

Han vet av erfarenhet att fler besökare än 300 personer kan bli en tuff utmaning och innebär ofta att det tekniken slits och varmvattnet sinar.

- Därför gjorde vi så att vi har hållit oss kring 320 besökare även om vi hade 460 personer under en dag. Det är högsta beläggningen vi har haft någonsin.

 Astrid Lindgren drar fortfarande

Orsaken till den stora turismen tror Maik Rohde är att södra Europa är mer otryggt än Sverige. Han har hört många säga att man inte åker till Grekland eller Italien längre.

- Det händer mycket ute i världen och Sverige ser man som ett tryggt land. När det gäller tyskarna är det fortfarande Astrid Lindgrens miljö man är ute efter. Det är de röda stugorna och stämningen som de vill uppleva.

 Ingen efterträdare ännu

Även om Maik Rohde är väldigt nöjd över hur sommaren sett ut ser han fram emot att få kliva av driften av Hultsfreds camping efter säsongens slut.

- Ännu har kommunen inte fått fram en efterträdare så vem det blir vet jag inte men jag ser fram emot ett annat liv nu. Det ska bli skönt för det krävs att man jobbar varje dag nästan varje timme på dygnet. Det har jag gjort i nio år och nu är jag klar.

Innan Maik Rohde får ta ett steg tillbaka är det flera evenemang som ska äga rum i Hultsfredsregionen.

- Först har vi Målilla GP och Hultsfreds marknad. Vi har redan många förbokningar då och fram till första september har vi full bemanning. Efter det har vi obemannad camping så då blir det lugnare, säger han.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt