Annons:

HULTSFREDSBUTIK STÄNGS I HÖST – UTFÖRSÄLJNING INLEDD

Petra Svenssons butik Petras Häst & Smådjur i Hultsfred stänger i höst. Foto: Ossian Mathiasson

HULTSFREDSBUTIK STÄNGS I HÖST – UTFÖRSÄLJNING INLEDD

Petra Svensson har drivit Petras Häst & Smådjur i Hultsfred i tio år. I månadsskiftet september-oktober kommer butiken stänga och ersättas med en ny verksamhet.
– Det är uthyrt till någon annan som tar över från och med 1 oktober, säger Petra Svensson till Dagens Hultsfred.

Annons:

I våras berättade Dagens Hultsfred att Petras Häst & Smådjur fanns ute till försäljning och ägaren Petra Svenssons önskan var att någon skulle ta över lokalen och köra vidare på samma sätt som hon gör. 

Så kommer det inte bli. Djuraffären i centrala Hultsfred kommer stängas i månadsskiftet september-oktober då hyresvärden (VBO Fastighets AB) har hyrt ut den till en annan verksamhet från och med 1 oktober. 

– Butiken försvinner. Jag sa upp lokalen förra hösten och hyresvärden har haft lokalen för uthyrning om någon var intresserad. Det är en helt annan verksamhet som tar över från 1 oktober, säger Petra Svensson. 

"Tröttnat på att jobba sex dagar i veckan"

Under året har den ena butiken efter den andra lagts ner i Hultsfred och det är näthandeln som har varit den stora boven i sammanhanget. 

– Omsättningen har varit stabil men jag hade hoppats på att det skulle bli mer. Näthandeln är den stora konkurrenten. Hade fler struntat i att sitta hemma i soffan och beställa och i stället kommit hit så hade jag kunnat anställa en person till, då hade jag fortsatt, säger hon och fortsätter:

– Det är tråkigt men samtidigt så har jag tröttnat på att jobba sex dagar i veckan året runt och inte ha någon semester. Jag är aldrig ledig och i fredags hade jag hållit på i exakt tio år. Det räcker nu. Ska jag göra något annat så måste jag göra det nu. Jag kan inte vänta då jag inte blir yngre.

"Tråkigt för samhället"

I torsdags fick hon beskedet att kontraktet för lokalen var påskrivet för uthyrning från och med 1 oktober, vilket har gjort att en utförsäljning har inletts. 

– Jag har hela tiden sagt till hyresvärden att jag behöver minst en månad på mig för utförsäljning. Det är med tårar i ögonen som jag lägger ner och det är tråkigt för samhället att ytterligare en butik slår igen men det kommer en ny verksamhet i den här lokalen, säger hon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt