Annons:

Stabil vinst för Bergs – trots minskad omsättning

Bergs Timber hade ett lyckosamt andra kvartal med kraftigt ökad vinst. Foto: Ossian Mathiasson

Stabil vinst för Bergs – trots minskad omsättning

Under det andra kvartalet redovisar skogsjätten Bergs Timber en rörelsevinst på 35 miljoner kronor, vilket är tio miljoner vassare än samma period förra året. Detta trots att omsättningen sjönk med cirka 75 miljoner.

Annons:

Bergs Timbers kvartalsrapport visar på en god utveckling under året och man beskriver en situation med ett starke efterfrågan.

”Trots den pågående Covid-19 pandemin har efterfrågan på Bergs produkter varit god. Marknaden för trävaror har stärkts under det andra kvartalet och priserna för trävaror har successivt kunnat höjas. Marknaden för gör-det-själv, renovering och trädgårds-produkter har utvecklats starkt medan en nedgång i det industriella byggandet i Europa och USA har noterats.  Bergs inriktning mot trädgårdssortiment och gör-det-själv segmentet har varit gynnsam och leveransvolymerna under främst maj och juni har varit starka”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det justerade rörelseresultatet för det andra kvartalet landar på 35 miljoner, tio miljon bättre än samma period förra året. Under kvartalet sålde Bergs sina sågverk i Sverige, bland annat det i Vimmerby och det i Mörlunda. Huvudkontoret ligger alltjämt i Vimmerby.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt