Annons:

Lokalt företag dubblerar styrkan – ”Full fart hela tiden”

Numera är det Victor Hilding, John Henriksson, Andreas Karlsson och Miklòs Gyorï som utgör Götalands Taktäckning. Foto: Jakob Karlsson

Lokalt företag dubblerar styrkan – ”Full fart hela tiden”

För två och ett halvt år sedan startade John Henriksson och Andreas Karlsson sin firma Götalands Taktäckning. Nu tar de nästa steg och dubblerar styrkan och utbudet.
– Det har varit full fart hela tiden och gått över förväntan, berättar ägarna.

Annons:

Coronapandemin slår hårt mot många företag och stora delar av samhället. Behovet av täta tak är dock konstant och Götalands Taktäckning har inte märkt av någon minskning – snartare tvärtom.

– Taket är det viktigaste som finns och ingen vill ha ett tak som läcker. Efter nyår trillade det in flera jobb och vi fick bland annat ett jättestort jobb i Braås med ett industritak på 7 000 kvadratmeter som vi lade om, berättar Andreas Karlsson. 

 "Vågade inte anställa i början"

Ända sedan starten har bolaget haft behov av ytterligare arbetskraft och hyrt in kollegor i branschen. För en tid sedan tog de steget och gjorde två anställningar i bolaget. Victor Hilding och Miklòs Gyorï har tillkommit till bolaget.

– Det har varit full fart hela tiden och över förväntan. Det har gått riktigt bra. Vi vågade inte anställda i början, men det har fortsatt att rulla på och vi vill växa i lagom takt, berättar John Henriksson och fotsätter:

– Att gå från två till fyra på två och ett halv år tror jag är lagom. Jag tror inte att man ska växa för snabbt och allt måste hänga med: kundkrets, kontor och lager. Man märker direkt att det är mycket mer pappersarbete nu. Vi måste ha en annan framförhållning och planering och hela tiden se framåt.

 "Fått förtroende"

Både Karlsson och Henriksson tror att det är noggrannheten som gett effekt.

– Vi är tillförlitliga och håller vad vi lovar, både vad gäller offerter och när man ska komma. Att komma i tid är jäkligt viktigt och att fortsätta hålla den servicen när man växer. Sedan är minsta reparation lika viktig för ryktet.

Har det gått snabbare än ni tänkte?

– Ja, absolut. Vi trodde att vi skulle ha det svårare att slå oss in och bli starka lokalt. I början kändes det som att vi skulle behöva röra på oss längre och kriga för att komma in och få jobb, men vi har fått förtroende från väldigt många rätt så snabbt. En fördel med att starta upp i dag är att man syns ganska enkelt, säger Andreas Karlsson. 

Börjat med tegeltak 

Till en början var papptak bolagets inriktning. Nu har man utökat och även satsat på tegeltak.

– Tegeltak är mer på den privata sidan. Vi har fått in duktigt folk som har tegeltak som sin specialistkompetens och känner att vi är konkurrenskraftiga. Tegeltak är något vi vill göra mer och eftersom Victor bor i Västervik vill vi satsa lite extra där. Det är jättesvårt att få tag på folk, men vi har haft en väldig tur som fått in två jätteduktiga killar, säger John Henriksson. 

Hur ser ni på framtiden?

– Vi vill växa successivt som vi har gjort, men det är hela tiden marknaden som styr. Nu är det lustiga tider, men vi har haft jättemycket att göra och det är bara att hoppas att det håller i sig.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt