Annons:

Ny aktör tar över utvecklingen av nytt handelsområde i Hultsfred

Borgkrona AB lämnar över utvecklandet av ett nytt handelsområde i Hultsfred till en annat företag. Foto: Ossian Mathiasson

Ny aktör tar över utvecklingen av nytt handelsområde i Hultsfred

Företaget Borgkrona AB har haft stora planer på att bygga ett nytt handelsområde på tomten mittemot Willys i Hultsfred. Nu tar en ny aktör, Famera Fastigheter AB, över projektet.

Annons:

Vi backar bandet till maj 2017. Hultsfreds kommun sålde en 40 000 kvadratmeter stor tomt till Lars-Åke Skoog och Stefan Svanberg på företaget Borgkrona för att de ska kunna göra verklighet av idén om ett handelscentrum vid namn Handelsplats Oskar på tomten.

Företaget har försökt locka intresserade företag till området och har på sin hemsida presenterat förslag på planlösning med flera butiker, en restaurang, en livsmedelsbutik och parkeringsplatser.

"Sålt vår idén till dem"

Stefan Svanberg berättar att Borgkrona har släppt ifrån sig idén till Famera Fastigheter. Det privatägda familjeföretaget med kommersiella fastigheter och hyresfastigheter i Växjö och Oskarshamn hyr ut, förvaltar och bygger nytt.

– Vi känner att det blir en bra lösning och har sålt vår idé till dem, säger Stefan Svenberg. 

"Känns riktigt positivt"

Kommunalrådet Lars Rosander (C) vet så mycket att det kommer ske förändringar på industritomten med närhet till fastigheten ”Batteriet”. 

– Det är upp till Famera att uttala sig om vad man har för konkreta planer. De själva får säga vad de har för avsikt med tomten, det vågar jag inte säga så mycket om. Det är en seriös aktör så det känns riktigt positivt, säger Lars Rosander. 

Vet du vad de planerar för verksamhet och hur tidsplanen ser ut?

– Det är tänkt som handel så det är däråt det lutar. Jag vet inget om tidsplan men vad jag har hört så är det väldigt positivt.

Dagens Hultsfred har sökt företagets vd Johan Erlandsson utan framgång och varit i kontakt med projektansvarig Joakim Hulth, som vid två olika tillfällen i oktober lovat att återkomma med svar på DH:s frågor så fort han hade pratat med vd:n Erlandsson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt