Annons:

Miljonregn över lantbrukarna i länet – Länsstyrelsen ligger i fas

Länets lantbrukare får sina stödpengar i tid i år. Foto: MostPhotos

Miljonregn över lantbrukarna i länet – Länsstyrelsen ligger i fas

Länsstyrelsen ligger mycket bra till i handläggningen av såväl jordbrukarstöd som projekt-, företags-, och miljöinvesteringsstöd. Det innebär att så gott som alla företag nu får sina utbetalningar i rätt tid.

Annons:

Till utbetalningen i början av december har myndigheten tagit beslut för jordbrukarstöden om 642 miljoner, vilket är 96 procent av det totala beloppet. De har två beslutsomgångar kvar och kommer att betala ut 99 procent av stöden innan jul. Länsstyrelsen menar att de arbetat målmedvetet med att öka effektivitet servicen till länets lantbrukare och att det är därför de ligger så bra till. 

När det gäller projekt-, företags-, och miljöinvesteringsstöd har länsstyrelsen beviljat ansökningar till 100 procent av länets budget på 491 miljoner i nuvarande Landsbygdsprogram och betalat ut 60 procent av den. De inväntar ansökan om utbetalning från de sökande för de resterande medlen.

Länsstyrelsen hoppas också kunna hämta hem medel ur ett nationellt återflöde och besluta om ytterligare 53 miljoner till bredband innan årsskiftet.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenshultsfred.se

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt