Annons:

FÖRETAG MED BRED VERKSAMHET I LÄNET BYTER ÄGARE

Västerviksbaserade 24 Rental har sålts till Brenderup Group. Foto: Arkivbild

FÖRETAG MED BRED VERKSAMHET I LÄNET BYTER ÄGARE

Det började i Västervik för fem år sedan. Sedan har verksamheten växt och i länet har 24Rental verksamhet i Vimmerby, Västervik, Oskarshamn och Kalmar. Nu byter bolaget ägare.

Annons:

Företaget bildades 2013, men första uthyrningen av släpvagnar via obemannade stationer startades i Västervik först 2015. I dag finns 24Rental på 20 olika platser i södra Sverige. I dag blev företaget uppköpt av Brenderup Group – som är Skandinaviens största leverantör av släpvagnar. Bolaget har i dag 580 anställda och huvudkontor i Malmö. Omsättningen i koncernen ligger på 970 miljoner.

Nu tar man alltså över 24Rentals stationer i Sverige. 

 ”24rental kompletterar på ett utmärkt sätt Brenderup Group och stärker vår position som ledande leverantör till kunder med släpvagnsuthyrning i Skandinavien”, säger Stefan Sjöberg Hartzén, ansvarig för affärsenhet Rental Sales inom Brenderup Group. ”Förvärvet ger oss samtidigt en fantastisk potential att expandera vår digitala uthyrningsverksamhet till nya marknader i Europa,  säger Stefan Sjöberg Hartzén, ansvarig för affärsenhet Rental Sales inom Brenderup Group, i ett pressmeddelande. 

"Vår ambition är något liknande"

Tanken är att växa ordentligt inom segmentet.

– Vi har ser hur bolag som Voi och Sunfleet vuxit snabbt genom att erbjuda digitala uthyrningslösningar baserade på delningsekonomi, och vår ambition är något liknande för släpvagnsmarknaden. Genom att förvärva 24rental kan vi nu vidareutveckla vårt kunderbjudande, och fånga en växande del av släpvagnmarknaden genom att erbjuda väldigt flexibel uthyrning direkt till slutkund, säger Rutger Barrdahl, CEO Brenderup Group. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt