Annons:

POLISEN BACKAR FRÅN ÖVERKLAGANDET

Efter att polisen dragit tillbaka sin överklagan talar det mesta för att ALV kan öppna parken i sommar. Foto: Arkivbild

POLISEN BACKAR FRÅN ÖVERKLAGANDET

Polisen fick hård kritik från flera håll sedan man överklagat domen i tvisten med Astrid Lindgrens Värld. Nu väljer myndigheten att dra tillbaka överklagandet.

Annons:

Är Astrid Lindgrens teaterföreställningar ett arrangemang eller flera? Den frågan har fått helt olika svar från polisen och Astrid Lindgrens Värld. Polisen ansåg att ALV var ett evenemang och att gränsen på 50 personer därmed skull gälla för hela parken.

När beskedet kom i somras fattade ALV snabbt beslut om att stänga igen parken med svår ekonomisk skada för både bolaget och hela turismnäringen i regionen som följd.

Drar tillbaka sin överklagan

ALV överklagade beslutet och fick rätt i förvaltningsrätten. Kort därefter kom beskedet om att polisen valt att överklaga till kammarrätten. Nu väljer man alltså att dra tillbaka överklagandet, vilket Vimmerby Tidning var först med att berätta.

Skälet är att ett nytt regelverk är på väg att tas fram och införas inom kort.

Vd Joacim Johansson kommenterar VT:s nyhet såhär:

– Det innebär oavkortat att det är betydligt säkrare att det blir en öppning till nästa säsong. Nu vet vi att vi får spela flera föreställningar samtidigt i parken. Sen jobbar vi naturligtvis vidare för att på alla sätt och vis hålla en smittsäker miljö inom de ytor vi har. Men om man ser till att det i vanliga fall är runt 2 000 besökare på föreställningar så ska man ju i alla fall kunna vara flera hundra och ändå hålla de avstånd som krävs.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt