Annons:

Bygger ut äldreboende för över 100 miljoner – då ska det vara klart

Nu byggs Lindgården till och om för över 100 miljoner kronor. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Bygger ut äldreboende för över 100 miljoner – då ska det vara klart

Nu byggs Lindgården i Hultsfred både till och om. Totalt rör det sig om en investering på över 100 miljoner kronor och projektet väntas vara färdigt 2024.
– Det är en fantastisk satsning, säger Lars Rosander (C), kommunalråd i Hultsfred och ordförande i kooperativa hyresrättsföreningen Hultsfred Trygga Hem. 

Annons:

Äldreomsorgsutbyggnaden i kommunen pågår och fortskrider. I Målilla byggs äldreboendet ut och om och arbetet med ett nytt tillagningskök är i full gång. Sju nya trygghetslägenheter har också byggts i Virserum. 

Nu är det dags för det särskilda boendet på Aspedalsgatan i Hultsfred. I folkmun går boendet under namnet Lindgården. Det byggdes på 60-talet, genomgick en stor renovering i mitten av 90-talet och har i dagsläget 36 lägenheter. 

Nu ska ytterligare 21 trygghetslägenheter byggas och totalt kommer det bli 57 lägenheter. De ska vara 35 kvadratmeter stora och ha badrum på 6,2 kvadratmeter.

– Vi föreslår nu kommunfullmäktige att gå vidare med om- och utbyggnationen av boendet i Hultsfred, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

"Fantastisk satsning"

Investeringen är på 108 miljoner kronor och Lindgården ska efter om- och tillbyggnationen stå färdig 2024.

– Det beräknades att allt skulle gå till 108 miljoner kronor. Nu skiljer det runt 300 000 kronor bara, så det är nästan samma summa. Då har vi också fått in alla tilläggen som gjordes i Målilla. Det känns fantastiskt bra, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S).

Det sista beslutet tas av Hultsfred Trygga Hems styrelse i slutet av september, vilket förstås endast är av akademisk betydelse.

– Det är en fantastisk satsning och ett fantastiskt besked för alla äldre. Det blir också ett lyft för personalen med bättre hjälpmedel, som taklyftar bland annat, säger Rosander.

När kan arbetet gå igång?

– Planen är att köra igång efter årsskiftet. Vi vill lyssna av kommunstyrelsen och kommunfullmäktige först, men förslaget till beslut är enigt i KSAU. 

Pensionärer kan äta

En satsning på solceller för drygt 500 000 kronor finns också med och ett tillägg på 3,3 miljoner kronor för matsalen.

– Det blir en matsal för pensionärer och daglediga som vill gå dit att äta. Den kostnaden tas med i investeringen, men kommer inte att påverka hyran på något sätt. Det blir en hyreskostnad för kommunen, men inte för hyresgästerna. Gemensamhetslokaler, korridorer och matsalar står kommunen för. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt