Annons:

Här är Rosanders brev för att få till tågstopp i Mörlunda

Kommunalrådet Lars Rosander (C) har i en skrivelse till regionens kollektivtrafiknämnd och Kalmar länstrafik framfört sina åsikter om ett tågstopp i Mörlunda. Foto: MostPhotos

Här är Rosanders brev för att få till tågstopp i Mörlunda

Kustpilens enda stopp på Stångådalsbanan är vid Hultsfreds station. Nu kräver Hultsfreds kommun ett tågstopp i Mörlunda.
”Ett uppehåll i Mörlunda torde kunna inrymmas i tidtabellen utan att göra den totala restiden längre”, skriver Lars Rosander (C) i ett brev till regionens kollektivtrafiknämnd.

Annons:

Hultsfreds kommun ställer sig bakom Mattias Wärnsbergs skrivelse till regionens kollektivtrafiknämnd och skickar in en egen skrivelse där de kräver att Kustpilen ska göra ett uppehåll för resande vid Mörlunda station. 

Nu har kommunstyrelsens ordförande Lars Rosander (C) författat en skrivelse som har skickats till regionens kollektivtrafiknämnd och Kalmar länstrafik. 

”I arbetet med agenda 2030 handlar det bland annat om att minska klimatutsläppen. En del i detta arbete är att underlätta för mer kollektivt resande, och här finns Stångådalsbanan som en viktig trafikled. I väntan på en stor upprustning och nya tåg kan man med små medel öka möjligheten till resande genom att åter öppna för på- och avstigning vid den befintliga stationen i Mörlunda. Bussanslutningarna till tågavgångarna från stationerna Hultsfred eller Berga är inte optimala och under lördag och söndag finns inga reguljära bussturer. Ett uppehåll i Mörlunda torde kunna inrymmas i tidtabellen utan att göra den totala restiden längre. Efter att frågan har väckts i fullmäktige har kommunstyrelsens arbetsutskott ensats om att detta är en viktig fråga ur flera aspekter, och föreslår nämnden att agera utifrån synpunkterna ovan”, skriver Lars Rosander (C). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt