Annons:

Efter över 30 år i fullmäktige kan Söreling bli kommunalråd: ”Spännande och hedrande”

Nermina Mezinovic, Micke Lång, Tomas Söreling och Lizette Wästerlund. Foto: Linus Johansson

Efter över 30 år i fullmäktige kan Söreling bli kommunalråd: ”Spännande och hedrande”

Tomas Söreling har suttit i kommunfullmäktige i Hultsfred för Socialdemokraterna i över 30 år. Nu föreslås den rutinerade politikern bli partiets förstanamn inför valet 2018.
– Det känns både spännande och hedrande. Jag tror att vi har möjlighet att göra ett bra val, säger Tomas Söreling.

Annons:

Socialdemokraterna i Hultsfreds kommun plågades av inre stridigheter inför valet 2014. Till slut valdes Rosie Folkesson till partiets förstanamn och kommunalrådskandidat.

För en tid sedan meddelade Folkesson att hon inte är redo att ta den rollen igen. I kväll höll partiet ett medlemsmöte i Valhall i Hultsfred för att bestämma sig för ett nytt förstanamn. Valet föll på en rutinerad herre inom det politiska spelet.

– En enig valberedning och styrelse föreslår Tomas Söreling att bli vår kommunalrådskandidat. I dag går vi ut med en nominering och det är Tomas som kommer att föreslås på medlemsmötet den 21 mars, säger valberedningens ordförande Micke Lång.

Tre kandidater

Det ska hända något mycket dramatiskt för att Tomas Söreling inte ska väljas som förstanamn och kommunalrådskandidat där.

– Det har varit en lugn och harmonisk process, betonar Micke Lång.

Övriga kandidater var Lizette Wästerlund och Nermina Mizinovic.

– Det slutade med att vi, bland tre otroligt starka kandidater, kände att vi hittade rätt med Tomas. Han har en gedigen erfarenhet inom politiken och fackföreningsrörelsen som imponerar.

Värnar om ”Hultsfredsandan”

Tomas Söreling säger så här efter nomineringen:

– Jag ser med tillförsikt fram emot arbetet där vi tillsammans ska forma ett lag. Nu har jag föreslagits som förstanamn här i kväll, men det ska vara runt 40 namn till på listan. Jag ser det här som en spännande utmaning och tror att vi har möjlighet att göra ett bra val. Ser jag till Alliansen så vet jag att man inte är överens i vissa frågor, man håller inte ihop. Men jag vill också betona att jag värnar om den så kallade Hultsfredsandan där vi oavsett majoritet har haft breda överenskommelser.

Tomas Söreling tog plats i kommunfullmäktige i Hultsfreds kommun redan på 1980-talet och har genom åren haft en mängd olika politiska uppdrag.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt