Annons:

Politiker vill utveckla den kommunala busstrafiken

Lennart Beijer träffade SFI-elever på Campus Hultsfred som önskar att det förflyttningen mellan centrala Hultsfred och Metropol förbättras. Foto: Ossian Mathiasson

Politiker vill utveckla den kommunala busstrafiken

I en gemensam skrivelse lyfter Lennart Beijer (V) och Åke Bergh (M) behovet av en utvecklad intern kommunal busstrafik.
– Det är ett försök från vår sida att hitta på något, säger Lennart Beijer till Dagens Hultsfred.

Annons:

Frågan om en ökad kommunintern kollektivtrafik har lyfts upp till diskussion flera gånger tidigare.

”Det finns ett intresse från våra ungdomar att även kvällstid kunna ta sig till övriga orter för besök på exempelvis Hagadal i Hultsfred, ishallen i Virserum eller isbanan i Målilla”, skriver Åke Bergh och Lennart Beijer i en skrivelse till kommunstyrelsen i Hultsfreds kommun.

Buss från centrum till Willys

Enligt Åke Bergh (M) och Lennart Beijer (V) har man aldrig kommit till någon lösning och för en tid sedan pratade politikerna politik och val med SFI-eleverna på Campus i Hultsfred.

Då fick de önskemål från de nyanlända kommuninvånarna att de vill kunna besöka andra orter i kommunen och förflyttas lättare mellan centrala Hultsfred till Campus och deras lokaler vid Metropol.

– Det tar faktiskt en stund att ta sig från centrum till Metropol och det var något som eleverna som vi mötte tog upp. Det borde kanske gå en buss från centrum till Metropol eller åtminstone till Willys ibland. Då valde vi att göra en skrivelse för att få upp diskussionen. Det borde gå att hitta en förbättring, säger Lennart Beijer till Dagens Hultsfred. 

Ser många fördelar

De vill att frågan återigen tas upp i kommunstyrelsen.

"Det finns stora fördelar med en ökad kommunintern kollektivtrafik – bättre integration i den egna kommunen, bättre utnyttjande av kommunala anläggningar, effektiv miljöpolitik och givetvis en bra service för nyanlända och deras förflyttning till Campus. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt