Annons:

Drastisk minskning av antalet asylplatser i Hultsfreds kommun

Foto: Pressbild

Drastisk minskning av antalet asylplatser i Hultsfreds kommun

Närmare 350 asylplatser ska försvinna i Hultsfreds kommun. Framför allt handlar det om centralorten.
Det skriver Oskarshamns-Tidningen.

Annons:

Det är Migrationsverket som planerar för en drastisk minskning av antalet asylplatser innan årsskiftet, skriver Oskarshamns-Tidningen. Enligt kommunalrådet Lars Rosander (C) handlar det om 350 platser som ska försvinna. 

Migrationsverket ser ut att bara behålla cirka 100 platser i bostadsområdet Stålhagen i Hultsfred. Migrationsverket ska också helt lämna Järnforsen och Silverdalen.

– I Virserum ska det bli 100-150 asylplatser kvar. Det blir ungefär på den nivå som det ligger på i dag, säger Lars Rosander (C) till OT.se.

"Kan bli tal om rivning"

Neddragningen är en naturlig effekt av att allt färre söker asyl i Sverige. Redan för ett år sedan började Migrationsverket säga upp platser, däribland Moliljan i Målilla.

– En effekt av de uppsagda asylplatserna, blir att vi kan erbjuda dessa lägenheter till andra, till exempel nyanlända med uppehållstillstånd. Vi har ju länge velat minska antalet asylplatser just för integrationens skull, så det känns positivt.

Migrationsverket har tidigare lämnat 22 lägenheter, som Hultsfreds Bostäder håller på att göra i ordning.

– Hälften av dem är till och med uthyrda igen. Men om MIgrationsverkets planer på så stora nerdragningar verkligen blir av, kanske vi får tänka om. Det kan bli tal om att riva ett hus i Stålhagen, säger vd:n Nicke Wainebro till Oskarshamns-Tidningen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt