Annons:

Rosander om sin överlägsna seger: ”Tar inte åt mig all ära”

Lars Rosander fick nästan 900 personkryss i årets val. Foto: Ossian Mathiasson

Rosander om sin överlägsna seger: ”Tar inte åt mig all ära”

Centerpartiets Lars Rosander fick överlägset flest kryss (871 stycken) i årets kommunval i Hultsfreds kommun.
– Jag tar inte åt mig alla ära. Det är många som har jobbat hårt och bidragit till vår framgång, säger kommunalrådet Lars Rosander.

Annons:

Centerpartiet i Hultsfreds kommun gjorde ett kanonval och blev det största partiet med 33,47 procent av rösterna. 

Lars Rosander, Centerpartiets förstanamn, fick 29 procent av alla som röstade på partiet och hade fler kryss än vad många andra partiets politiker hade tillsammans. 

– Det är väldigt roligt att jag får ett så stort stöd men jag tror att det tillfaller Centerpartiet. Vi har jobbat med samsyn på ett gemensamt och bra sätt. Vi har hanterat kommunen under åtta år och då blir min position som kommunalråd den mest offentliga, säger Lars Rosander och fortsätter:

– Jag tar inte åt mig alla ära. Det är många som har jobbat hårt och bidragit till vår framgång. Jag är ändå ansiktet utåt i många sammanhang och det är ett stort erkännande men det är inte bara min förtjänst. 

"Fortsätter på den inslagna vägen"

De tre allianspartierna som är kvar i fullmäktige efter Liberalernas och Miljöpartiets uttåg – Centerpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna – får egen majoritet under den kommande mandatperioden. 

– Vi kommer fortsätta på den inslagna vägen. Det har fungerat bra och det är skönt att vi har en majoritet som vi har för avsikt att fungera ihop under ytterligare en mandatperiod, säger han.

Vad säger du om ditt partis framgång i valet?

– Vi har antingen ökat eller hållit till på samma nivå i valen sedan 2002. Det känns jättebra och vi har många engagerade politiker, säger han 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt