Annons:

JUST NU: DE BILDAR NY MAJORITET I LANDSTINGET

Socialdemokraten Anders Henriksson blir av allt att döma kvar som ordförande i landstingsstyrelsen. Foto: Socialdemokraterna

JUST NU: DE BILDAR NY MAJORITET I LANDSTINGET

Alliansen är ett minne blott i Kalmar län. Nu bildas en majoritet i länet bestående av Socialdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet. Partierna har kallat till en presskonferens i Kalmar vid 14.00 i dag.

Annons:

Allianspartierna har hållit ihop i länet i många år. Nu är den epoken över. Istället inleder S ett samarbete med Liberalerna och Centerpartiet. Det meddelar Centerpartiet i ett pressmeddelande. 

"Valet den 9 september ritade på många sätt om kartan för svensk politik. På flera håll, liksom i blivande Region Kalmar län, finns inte längre underlag för att något av de etablerade blocken ska kunna styra. Men något kaos med utrymme för vågmästeri ges inte här. Förhandlingar i samförstånd har lett fram till en ny majoritet. I dag presenteras lösningen på det problem som uppstod under valnatten. Lösningen som innebär ett blocköverskridande samarbete, med länsinvånarnas bästa för ögonen. En lösning som ska ta Landstinget i Kalmar län in i Region Kalmar län", skriver Centerpartiet i sin inbjudan. 

Tillsammans har partierna 36 av de 67 mandatet; S har 25, C 8 och L 3. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt