Annons:

Centerpartisten blir vice ordförande i Trafikutskottet

Anders Åkesson blir vice ordförande i Trafikutskottet. Foto: Centerpartiet

Centerpartisten blir vice ordförande i Trafikutskottet

I många år har riksdagsledamoten Anders Åkesson (C) argumenterat för satsningar på länets infrastruktur med magert resultat. Nu får han posten som vice ordförande i Trafikutskottet.
– Jag känner ödmjukhet inför uppdraget, säger han i ett pressmeddelande.

Annons:

 

Det mesta tyder på att Sverige kommer få en svag regering efter valet, vilket kan leda att Riksdagen och dess utskott får mer makt. Anders Åkesson får nu en tyngre roll i Trafikutskottet där han utsetts till vice ordförande.

- Jag känner ödmjukhet inför uppdraget och kommer att, genom upparbetade nätverk och tidigare och ny kunskap arbeta, hårt för att hela landets behov, inklusive sydöstra Sveriges, ska komma till uttryck i den förda politiken.

"Varit föremål för diskussion"

Åkesson har kämpat för en bättre infrastruktur i Kalmar län – men alla regeringar har till stor del prioriterat bort Kalmar län.

– Statens bristande engagemang i situationen i vår del av landet avseende trafik, underhåll och investeringar har ofta varit föremål för diskussion.

Så här ser Åkesson på Riksdagens roll under mandatperioden:

– Ett osäkert parlamentariskt läge, med blocköverskridande samarbete i syfte att uppnå reformtempo och nödvändiga samhällsförändringar, kommer att i högre grad än tidigare flytta påverkan och inflytande över den förda politiken från regering till riksdag. Förmågan att förhandla fram hållbara politiska överenskommelser blir avgörande. Detta kommer i högre utsträckning än tidigare att ske i Riksdagen och utskotten, säger Anders Åkesson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt