Annons:

  • KD:s vårstämma:

    Jimmy Loord på Kristdemokraternas vårstämma. Foton: Kristdemokraterna

  • KD:s vårstämma:

    Acko Ankarberg Johansson höll ett anförande i samband med KD:s vårstämma i Kalmar.

KD:s vårstämma: "Är garanten för att regeringen kommer tvingas agera"

Kristdemokraterna har medvind i opinionen. Det märktes när en stor samling partimedlemmar från hela länet samlades till vårstämma i Kalmar i lördags.

Annons:

Särskilt inbjuden gäst var riksdagsledamot Acko Ankarberg Johansson, som också är ordförande i riksdagens socialutskott. Hälso- och sjukvården samt LSS stod i fokus under hennes anförande.

– Vi gick till val på att få slut på det välfärdssvek som vi menar att de senaste åren av socialdemokratisk politik bidragit till. I vår budget som också röstades igenom i höstas av riksdagen så avsatte vi fyra miljarder extra till hälso- och sjukvården. Regeringen har fortfarande inte betalat ut dom pengarna, vilket är mycket anmärkningsvärt. Dessa pengar behövs i vården, sa Acko Ankarberg Johansson i samband med anförandet.

"Mer behöver göras"

Hon berörde också den heta frågan om LSS och de familjer som drabbats av de senaste årens nedskärningar.

– Har man suttit ned med alla familjer och individer som drabbats av indragen assistans så blir man bestört. Den nedmontering av LSS som pågått ett bra tag nu rimmar illa med människovärdesprincipen. Vi har nu fått regeringen att agera för en lagändring så att både andning och sondmatning räknas som grundläggande behov. Mer behöver dock göras och vi är garanten för att regeringen kommer tvingas agera. 

Under KD:s vårstämma debatterades också ett stort antal motioner som senare i höst ska behandlas på partiets riksting. Utbildningspolitik, LSS och ambulanshelikopter var några av ämnena som behandlades.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt