Annons:

Loord:

Jimmy Loord är kritisk mot regeringens vårändringsbudget. Foto: Simon Henriksson

Loord: "Viktigt att prioritera rätt reformer"

I går presenterade samarbetspartierna sin vårändringsbudget. Förslagen har givetvis fått kritik från oppositionen och kristdemokraten Jimmy Loord är inget undantag.
– Ett av de största problemen med regeringens budget är att man inte har en sammanhållen, gemensam analys av lösningarna som krävs på Sveriges problem, säger han i ett pressmeddelande.

Annons:

I går berättade DV/DH/DVV om regeringens vårändringsbudget och riksdagsledamoten Tomas Kronståhl (S) sa bland annat såhär: 

– Vi gör en jättestor satsning på välfärden och den kommer att öka med fem miljarder kronor varje år fram till valet 2022. 

Budgeten innehöll främst satsningen på klimatet. Jimmy Loord (KD) anser att prioriteringarna är felaktiga. 

– Prognoser visar på ett begränsat reformutrymme under mandatperioden, och då blir det viktigt att prioritera rätt reformer. Här väljer regeringen att prioritera nedsatt moms för naturguider, utökat stöd för solceller och avskaffandet av värnskatten, samtidigt som de drar ner på stödet till äldreomsorgen och inte aviserar några skattesänkningar för breda grupper. Det är ett resultat av dessa partiers vitt skilda visioner för Sverige, säger han i ett pressmeddelande. 

"Regeringen är senfärdig"

Loord är nyvalt oppositionsråd i Region Kalmar och hade velat se en tydligare satsning på sjukvården: 

– Sedan februari 2015 har vissa vårdköer fördubblats, men trots detta saknar regeringens budget tydliga reformer för att bromsa denna utveckling. KD/M-budgeten innehöll stora tillskott till sjukvården för att ta itu med sjukvårdens problem – med fokus på att korta köer och stärka primärvården. Men regeringen är senfärdig. Exempelvis har de två kömiljarder som fanns i M/KD-budgeten ännu inte kommit sjukvården till del. Nu krävs att regeringen tydliggör vad de tänker göra för att lösa problemen i sjukvården och stärka kvaliteten. Som oppositionsråd med hälso- och sjukvårdsansvar tycker jag förstås att det är beklämmande.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt