Annons:

M & KD: Ett svek mot en av de mest sköra patientgrupperna

Malin Sjölander (M)

M & KD: Ett svek mot en av de mest sköra patientgrupperna

Beskedet om att canceravdelningen på Västerviks sjukhus stängs rör upp känslor i oppositionen.

Annons:

"Så sent som för två veckor sedan lovade Länsunionen att behandlingsenheten i Västervik skulle vara kvar. Behandlingsenheten, dit patienter kan komma för att få cytostatikabehandling, utför ungefär 150 behandlingar per månad vilket för dessa patienter är mycket värdefullt. Christer Jonsson (C) höll med om detta men idag ges motstridiga besked. M/KD-alliansen driver skapandet av cancercentrum på sjukhusen i Kalmar och Västervik där kompetens, dagvård och onkologiska vårdplatser kan samlas. Med två cancercentrum i länet kan fokus läggas på förebyggande arbete, eftervård och rehabilitering. Den nedläggning som nu hotar behandlingsenheten i Västervik hotar cancervården i länet och ökar otryggheten för våra patienter i norra länsdelen", skriver Malin Sjölander (M) och Jimmy Loord (KD) i ett pressmeddelande.

– Partierna i den styrande Länsunionen har både före och efter valet pratat om den nära vården och hur viktig den är. Nu hade de chansen att visa att de orden har ett värde. När vi nu ser resultatet av deras tomma löften är det svårt sjuka patienter som drabbas, patienter som absolut inte ska utsättas för smittor och som inte kan färdas långa sträckor på grund av svåra biverkningar från behandlingarna. Att nu hänvisa dem till 14 mil långa resor med kollektivtrafik där de utsätts för onödiga risker är fullkomligt förödande, säger Malin Sjölander (M) 

 Jimmy Loord (KD):

– En av våra mest sköra patientgrupper mister nu sin möjlighet till nära hälso- och sjukvård. Sjukvård är inte som vilken tjänst som helst som kan levereras av vem som helst var som helst. Cancerpatienterna i norra länsdelen måste också ges rätt till den trygghet en cancerbehandlingsenhet ger. Det handlar om jämlik vård över hela länet och till sist den enskilda människan. Vi behöver nu en noggrann analys varför vi har så svårt att rekrytera i Västervik. Jag noterar också att regionen inte har några annonser ute där man söker medarbetare till Västervik.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt