Annons:

  • Söreling: Glöm inte att rösta den 26 maj

    Tomas Söreling betonar vikten av att rösta i valet till Europaparlamentet i slutet av maj. Foto: Ossian Mathiasson

  • Söreling: Glöm inte att rösta den 26 maj

    Tomas Söreling betonar vikten av att rösta i valet till Europaparlamentet i slutet av maj. Foto: Ossian Mathiasson

Söreling: Glöm inte att rösta den 26 maj

Få länder är så exportberoende som Sverige. Ungefär två tredjedelar av vår export går till EU:s inre marknad.

Annons:

Om industriföretagen bara hade producerat för den svenska marknaden, hade industriarbetarna klarat av årets produktion redan i april, och fått gå hem.

Det visar hur beroende den svenska industrin är av EU. Hur viktigt det är att unionen styrs av politiker som förstår varför det är viktigt med öppenhet och frihandel.

EU underlättar handeln inom Europa, och ger oss bättre handelsavtal med länder utanför Europa. Det skapar jobb och ger inkomster till vår välfärd.

Den 26 maj är det ännu en gång val till Europaparlamentet. Det är ett viktigt val – för industrin, välfärden och demokratin. Glöm inte att rösta!

Vi vill se ett EU för oss

Den 26 maj är det val till Europaparlamentet. Det är ett viktigt val. För industrin, välfärden och demokratin. Det är också jätteviktigt även för företagen i Hultsfreds kommun så klart.

Företag och pengar har länge rört sig över nationsgränser. Därför behövs internationella lagar och regler som skyddar de anställda.

Redan i dag finns EU-regler som säger att arbetstagare ska garanteras lön och pension, att arbetsmiljön ska vara säker och att facken ska ha rätt till inflytande. Det är bra – men det räcker inte. EU måste ska göra mer för att förbättra de sociala skyddsnäten och minska klyftorna i samhället. 

Vi behöver helt enkelt ett EU som sätter människan före marknaden. Vi behöver välja EU-parlamentariker som förstår vår verklighet. Det är våra jobb det handlar om, vår vardag och våra liv. Därför är det viktigt att rösta den 26 maj.

Tomas Söreling,

IF Metall Dackebygden och oppositionsråd i Hultsfred

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt