Annons:

SD-POLITIKER POLISANMÄLD FÖR GROVT BROTT – KAN GE MÅNGA ÅRS FÄNGELSE

En SD-politiker, verksam i Kalmar län, har polisanmälts för ett grovt brott, avslöjar Barometern-OT. Brottet i sig är så pass allvarligt att politikern kan få sitta många år i fängelse om hen fälls.
För tidningen bekräftar Polisen att en förundersökning har inletts mot politikern.

Annons:

Det var för ett par dagar sedan som Barometern-OT kunde avslöja att en SD-politiker som är verksam i Kalmar län har polisanmälts för ett grovt brott. Tidningen har uppgifter som gör gällande att politikern ska ha erkänt brottet för två partimedlemmar i slutet av juni. Vidare uppgifter till Barometern-OT gör gällande att Polisen ska ha fått tillgång till elektronisk utrustning som politikern har använt sig av. Där ska bland annat den aktuella SD-politikerns erkännande finnas med på band, uppger tidningen.

Fortsatte jobba med känsligt uppdrag

Polisanmälan gjordes på eftermiddagen den 9 juli. Enligt källor till Barometern-OT ska SD Riks fått information om polisanmälan samma dag som den gjordes. Det dröjde ändå tio dygn innan Sverigedemokraterna meddelade att den aktuella personen inte längre företräder partiet. Under den tiden ska politikern ha fortsatt att utföra ett mycket känsligt uppdrag som partiet utsett hen till att göra.

Vid lunchtid i fredags skickade partiet ut ett pressmeddelande där det framgår att man är överens med den polisanmälda politikern om att det mest lämpliga är att hen lämnar sina uppdrag. 

Utredningen har precis börjat

Det är Polisen i Kalmar som håller i utredningen och för Barometern-OT bekräftar utredningsledaren för grova brott, Ulf Martinsson, att det har inletts en förundersökning mot politikern.

– Utredningen är precis i sin början, säger Ulf Martinsson till Barometern-OT.

Det är inte känt vilket brott politikern är polisanmäld för och utredningen omges enligt tidningen av stor sekretess.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt