Annons:

Arbetsgrupp ska skapa jobb till nya kommuninvånare

Lennart Beijer har lagt en motion om att sätta större fokus på integrationen. Foto: Ossian Mathiasson

Arbetsgrupp ska skapa jobb till nya kommuninvånare

Vänsterpartiets Lennart Beijer vill med hjälp av en arbetsgrupp med representanter från Arbetsförmedlingen och lokala företag sätta fokus på nya jobb till de nya kommuninvånarna.

Annons:

I en nyväckt motion till kommunfullmäktige i Hultsfred har Lennart Beijer (V) ett önskemål om att Hultsfreds kommun lägger mer energi på integrationsarbetet. 

”Många nya kommuninvånare har varit och är en utmaning för kommunens verksamheter. Känslan är att man klarat detta bra. Det är många myndigheter inblandade och det kan inte vara lätt med kommunikationerna alla gånger”, skriver Lennart Beijer i sin motion.  

Han ser utmaningar i att lyckas behålla det nuvarande antalet invånare i Hultsfreds kommun och har förslag på hur det ska lösas. 

”För vår lilla kommun är det viktigt att så många av de nya kommuninvånarna som möjligt stannar. Vi vet dock att det inte alltid är så enkelt att få jobb i kommunen. Det behövs speciella insatser både hos de privata företagen och i de kommunala verksamheterna”, skriver Lennart Beijer. 

Vill tillsätta en arbetsgrupp

Vänsterpartiet med Beijer i spetsen vill att det tillsätts en arbetsgrupp med ansvariga från Arbetsförmedlingen och företagen som verkar i kommunen där man sätter fokus på fler jobb eller studier som leder till jobb. 

”Gruppen skall återkomma till kommunfullmäktige med en rapport om situationen. Förslag till effektiviseringar och snabba kommunikationer mottages tacksamt”, skriver Beijer. 

Han anser att Hultsfreds kommun inte har råd att förlora de nya invånarna och hoppas att regeringen skjuter till pengar. 

”Vi förutsätter att statsmakten med Socialdemokraterna och Centerpartiet i ledningen förstår behoven hos små kommuner med stor flyktinginvandring”, skriver han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt